Εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα καταφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, τονίζοντας παράλληλα πως στις ευρωεκλογές το κόμμα της θα κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα ενόψει τον εθνικών εκλογών.

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη τραγωδία στο Μάτι η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν - ιδιαίτερα μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που μας θύμισαν για άλλη μια φορά τι συνέβη στο Μάτι - ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναποτελεσματική και ανίκανη, αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού» και πρόσθεσε ότι άκουσε «με έκπληξη να λέγεται από πρώην υπουργό ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας θάνατος;»

Αναφορικά με τη κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε το έργο του κ. Τσίπρα βαθύτατα συντηρητικό: υπερφορολόγηση, άγριες περικοπές στη μεσαία τάξη που έχει γονατίσει, περικοπές των κοινωνικών δαπανών που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. «Συγκυβερνούσε», είπε, «με τους ΑΝΕΛ δηλαδή με την ακροδεξιά και συνεχίζει να στηρίζεται σε ψήφους της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Έχει μια ισχυρότατη καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του που τον κρατάει στην εξουσία. Επομένως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την κυβέρνηση προοδευτική, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικό κόμμα. Από τα αποτελέσματα της πολιτικής και τους ύφους και του ήθους είναι ξεκάθαρο ότι έφτιαξαν τη Νέα Δεξιά».

Χαρακτήρισε την αντιπαράθεσή ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αν θα γίνει debate ως κοκορομαχία αδιεξόδου.  «Κανείς από τους δύο δεν έχει να προτείνει λύσεις στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα debate μεταξύ της original δεξιάς και της νέας δεξιάς που έχει φτιάξει ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει μια πρόταση μομφής συνολική απέναντι στην κυβέρνηση κι εξαπέλυσε ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό για τη στήριξη του Παύλου Πολάκη. « Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον κ. Πολάκη και λέγοντας αμέσως ότι θα το μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, ταύτισε το σύνολο των στελεχών του και των υπουργών του με αυτό το φαινόμενο. Ο «Πολακισμός» κατά τον κ. Τσίπρα εκφράζει και εκπροσωπεί τα σύνολο της κυβέρνησής του. Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια ιστορική διαδρομή, που προέρχονται από την Αριστερά», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Επανέλαβε την υποστήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του.«Έχουν ελεγχθεί τα πάντα και δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο εναντίον του. Τον καλούν να δώσει εξηγήσεις με βάση καταθέσεις ενός μάρτυρα ο οποίος μετά από πολύ καιρό ήρθε να πει όπως άκουσε και μάλλον, χωρίς προσωπική άποψη γι αυτά που καταθέτει. Κανείς δεν είναι έξω από την κριτική και οι δικαστές κρίνονται από όλους. Ζητούνται εξηγήσεις από έναν άνθρωπο χωρίς καμία απολύτως βάση εναντίον του. Αυτό πώς αλλιώς λέγεται εκτός από πολιτική σκευωρία; Όταν μάλιστα το πραγματικό σκάνδαλο στο φάρμακο δεν ελέγχθηκε», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Δήλωσε αισιόδοξη ότι το μήνυμα στη κυβέρνηση θα δοθεί στις ευρωεκλογές. «Είναι το πρώτο βήμα. Και για να μιλήσω στο πνεύμα των ημερών το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι η πρώτη Ανάσταση. Θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείξει ότι το Κίνημα Αλλαγής παίρνει τη δύναμη για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εθνικές εκλογές», υπογράμμισε .

Τέλος για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ και τη συμμετοχή σε κυβέρνηση η κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση θα πρέπει να έχουμε διερευνητική εντολή. Όταν λάβουμε τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, γιατί πιστεύω ότι μόνο μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση θα είναι αξιόπιστη, έτσι ώστε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας στους οποίους μας δέσμευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει αυτές τις αδιέξοδες, συντηρητικές πολιτικές που απλώς θα συνεχίσουν αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια».