«Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στην Παιανία, επαναλαμβάνοντας και τη δέσμευσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες», σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν πήγε και από τα γραφεία και τους εργαζόμενους του ομίλου Ιντρακόμ, του Σωκράτη Κόκκαλη, πατρός του Πέτρου, που εγκατέλειψε και κατήγγειλε τον Μαρινάκη, τον... media servises του Μητσοτάκη και...media killer της κυβέρνησης;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί βιομηχανία χρωμάτων η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της. Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας μαζί τους, έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων. «Γι' αυτό θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, ακόμη, πως κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία. «Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία. Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε. Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών» τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ Αγίου Νικολάου Κάντζας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων, όπου του ζήτησαν να μειώσει του φόρους για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Στο τέλος της περιοδείας του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο "όχι" στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και να πείτε ένα μεγάλο "ναι" στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, είπε πως «προφανώς και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση».

Ζήτησε να μετατραπούν «οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι και του απαντώ: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά». Μετά τις ευρωεκλογές είπε πως ο πρωθυπουργός «θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές» και συμπλήρωσε:

«Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ. Ή όταν τουλάχιστον μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ, να μην πηγαίνει να κάνει διακοπές σε πανάκριβα σκάφη στο Ιόνιο. Γιατί αυτό είναι ξεδιάντροπη υποκρισία. Εμείς, λοιπόν, είμαστε το κόμμα των πολλών, γιατί είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Είμαστε η παράταξη της Ευρώπης, είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη- δεν θέλω να το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Διότι δεν ψηφίζουμε μόνο στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε και για την Ευρώπη. Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο: έμπειρα αλλά και νέα στελέχη. Κάντε προσεκτικά την επιλογή σας, δεν θα είναι εύκολο, γιατί έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς υποψηφίους. Αλλά να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα ακούγεται. Και θα ακούγεται δυνατά. Και θα είναι μια Ελλάδα, η οποία θα διεκδικεί, και θα είναι μέλος της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, του Ε.Λ.Κ. Και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλος του Ε.Λ.Κ. Εμείς έχουμε πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουμε. Δεν είμαστε πολιτικά ανάδελφοι. Και θα ζητήσουμε από την Ευρώπη να μας στηρίξει την επόμενη μέρα. Με περισσότερους πόρους, προστατεύοντας τα σύνορά μας. Ναι, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει και όπως μπαίνει».

Ανέφερε, τέλος, πως «ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που στη Βουλή μιλάω για το ζήτημα της ασφάλειας και προσέθεσε: «Παθαίνει αλλεργία, διότι γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα την οποία παραδίδει. Χθες, επισκέφθηκα τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και αντίκρισα αυτήν την αποκρουστική εικόνα των σπασμένων μαγαζιών, με απελπισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι με έπιασαν και μου είπαν: "για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;". Τους είπα για πολύ λίγο, διότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί ότι η ασφάλεια θα επανέλθει στις γειτονιές μας. O νόμος και η τάξη θα εφαρμόζονται και η πόλη δεν θα είναι όμηρος 30 αλητών, τραμπούκων, οι οποίοι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, -γιατί για αυτό έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες- θα έρχονται, θα τα σπάνε όλα και θα φεύγουν ελεύθεροι και ωραίοι. Επειδή ξέρω ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική έχετε πολλά ζητήματα ασφάλειας, εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική αστυνομία, θα της δώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και το προσωπικό το οποίο χρειάζεται, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά της».