Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και στα άλλα κόμματα, έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην παραλία του Βόλου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αντιπαραθέσεις και επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη και τόνισε: «Με τις γνωστές κοκορομαχίες τους αυτή τη φορά, για τα κότερα, τις ελίτ, τα σκάνδαλα, τα στελέχη τους, που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θέλουν να κρύψουν ότι και οι δύο τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται. Το ότι βέβαια ο καθένας τους υπερασπίζεται συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων αυτής της ελίτ, δεν αλλάζει την ουσία, απλά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε. Τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται, γι’ αυτό στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο πρόσθεσαν και ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο, για να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της κρίσης και να τη βγάλει "καθαρή" το κεφάλαιο. Τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται γι’ αυτό κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει για λογαριασμό τους τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Για το ποιος θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης -μεταμνημονιακή εποχή την ονομάζουν - η οποία φυσικά για το λαό θα είναι ίδια με την προηγούμενη.όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δήθεν "είναι η αρχή μιας νέας δίκαιης αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα, αλλά είναι και ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε", είναι για να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε αναφορά και για τα μέτρα που ελήφθησαν στο παρελθόν και επισήμανε: «Κανένας λαός δεν έκανε με τη θέληση του θυσίες. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα- που ονομάζει θυσίες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πριν από αυτόν τα ονόμαζαν έτσι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- επιβλήθηκαν στο λαό. Απόδειξη οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ενάντια σ' αυτά τα βάρβαρα μέτρα, αγώνες που πραγματικά επέβαλαν να δοθούν έστω κι αυτά τα ψίχουλα. Και ούτε βέβαια μπορείς να βαφτίζεις "δίκαιη" μια αναπτυξιακή πορεία η οποία έχει ματώσει, έχει τσακίσει έναν ολόκληρο λαό, κι αυτό θα συνεχίσει για να μην απειληθεί στο μέλλον. Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι εργάστηκαν σκληρά και με σχέδιο και ότι η μόνη τους έγνοια ήταν οι ανάγκες των πολλών και οι δυσκολίες του ελληνικού λαού. Δεν θα διαφωνήσουμε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του εργάστηκαν σκληρά, για λογαριασμό των καπιταλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και λοιπών εκμεταλλευτών, ιδιαίτερα των εφοπλιστών - οι οποίοι είχαν και την τιμητική τους στη συζήτηση στη Βουλή».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επίσης, διατύπωσε αρνητική θέση για τις συμμαχίες της χώρας και είπε ότι «μόνο οργή και θυμό μπορεί να προκαλέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν το θράσος να βάζουν στο ζύγι "μια χούφτα δολάρια" με τις εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις σε γειτονικούς λαούς. "Αίσχος", είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την προσπάθεια εξαγοράς της συνείδησης του λαού και των νέων η επιχείρηση διαγραφής της αγωνιστικής αντιϊμπεριαλιστικής ιστορικής παράδοσης του λαού μας, ιδιαίτερα από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτόχρονα, ανερυθρίαστα, επικαλείται την αριστερά, τα ιδανικά των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, με στόχο να βουτήξει όλους όσοι είναι αριστεροί, στο βούρκο της αποδοχής αυτής της βαρβαρότητας».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και σε τοπικά θέματα της Μαγνησίας και του Βόλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υποψήφια ευρωβουλευτής, Μαρία Γαβαλά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Αποστόλης Ριζόπουλος.