Τόσο μέσω επίσημης ανακοίνωσης του κόμματος όσο και μέσω ανάρτησης του αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη, η Νέα Δημοκρατία δείχνει την κάθετη αντίθεσή της στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση Κουφοντίνα και συγκεκριμένα το θέμα της χορήγησης άδειας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αργά εχθές το βράδυ άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η εισαγγελέας με την αναίρεση κατά του βουλεύματος οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Σε περίπτωση που το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση της κ. Δημητρίου, τότε καλείται να συνεδριάσει εκ νέου το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με άλλη σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του κρατούμενου για χορήγηση άδειας.

Ανακοίνωση ΝΔ:

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Ανάρτηση Γεωργιάδη

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό του αμετανόητου δολοφόνου και έσπευσε να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Ντροπή», έγραψε ακόμη.

«Δείτε καλά αυτές τις φωτό! Στον εκβιασμό αυτού του αμετανόητου δολοφόνου, δια της απεργίας πείνας και τους βανδαλισμούς των γνωστών/αγνώστων του Ρουβίκωνα και των υπολοίπων, υποχώρησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και έσπευσε να παρέμβει η κα Εισαγγελεύς του Α.Π. Ντροπή», ήταν η ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για την υπόθεση Κουφοντίνα. Μαζί δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του Θάνου Αξαρλιάν, που είχε πέσει νεκρός από δολοφονική ρουκέτα της 17 Νοέμβρη, στις 14 Ιουλίου 1992.