(upd- 23:55) Τα διλήμματα της κάλπης ένα όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής έθεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Με σαφή αναφορά στα πρόσφατα μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων πως η διασφάλιση της 13ης σύνταξης βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κατάργηση της βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, την συκοφαντία, στο ψέμα και την απάτη. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει πια μεγάλη εμπειρία τόσα που πέρασε. Γνωρίζει ποιος λεηλάτησε τις δυνατότητές του. Ποιος χρεοκόπησε τη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Την Κυριακή πάρτε στο χέρι σας το ψηφοδέλτιο του ΣυΡιζΑ δώστε οριστικό τέλος στην επιστροφή του μνημονιακών πολιτικών, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω προχωρά μπροστά , έχουμε τη δύναμη ήρθε η ώρα των πολλών» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας συγκλονιστική τη συγκέντρωση των πολιτών.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν στήσει ένα πανηγύρι τα μέσα ενημέρωσης» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα σχόλια συγκεκριμένης μερίδας του τύπου για τη δημοσκοπική διαφορά ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρετε τι δεν έχουν καταλάβει, τι θα γίνει εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με πολλές μονάδες τότε θα γίνουν εκλογές στη ΝΔ» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το δίλημμα αυτής της κάλπης - της ευρωπαϊκής κάλπης δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει αύριο αλλά με ποια πολιτική θα συνεχίσει η χώρα. Διότι είναι πολλοί αυτοί που καιροφυλακτούν, τα γεράκια των τεχνοκρατών, οι νεοφιλελεύθεροι μέσα και έξω από τη χώρα, που περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να βγουν και να πουν ότι τα μέτρα αυτά θα ακυρωθούν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: « Τα μέτρα αυτά θα μείνουν μόνιμα γιατί θα τα εγκρίνει ο ελληνικός λαός στην κάλπη».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιο είναι το δικό μας σχέδιο και πιο είναι των πολιτικών μας αντιπάλων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας το πρόγραμμα της ΝΔ. « Δεν εγγυόμαστε κανένα μέτρο στήριξης των πολλών, γιατί θέτει σε κίνδυνο είπαν, τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε « και ποιοι το είπαν αυτό, αυτοί που άφησαν τη χώρα με ελλείμματα και δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ πρωτογενή πλεονάσματα, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Το σχέδιο τους είναι καθαρό, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και σημείωσε « το σχέδιο τους δεν είναι να καταργήσουν μόνο τη 13η σύνταξη που δώσαμε αλλά να ξαναρχίσουν απολύσεις, να εφαρμόσουν το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την 7ήμερη εργασία και να καταργήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε.

«Δεν έχουν επίγνωση πως ζει, πως ανασαίνει , ποιες είναι οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόθεση ανακύκλωσης φτώχειας.

«Όταν μιλούν για ψίχουλα των 500 ευρώ που παίρνει ο συνταξιούχος δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό για τους συνταξιούχους, αφού για εκείνους τα 500 ευρώ είναι το φιλοδώρημα για τα ακριβά εστιατόρια που επισκέπτονται. Έχουν πλήρη άγνοια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι χειρότερο από εκείνο του Δ.Ν.Τ.

«Για αυτό λοιπόν λέμε την προσεχή Κυριακή ψηφίζουμε για να μην γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στις μνημονιακές πολιτικές» είπε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών σήμερα στην Ελλάδα: είτε το θέλουμε είτε όχι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος για την κατάργησή τους, το είπαν καθαρά: δεν εγγυώμαστε την 13η σύνταξη, δεν την αντέχει η οικονομία δεν εγγυώμαστε την εφαρμογή κανενός μέτρου στήριξης των πολλών θέτουν δήθεν σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας αυτή είναι η ΝΔ, αυτός είναι ο κος Μητσοτάκης και αυτό είναι το σχέδιό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε « θα καταργήσουν τη 13η σύνταξη και όλα τα επιδόματα θα ξαναρχίσουν τις απολύσεις θα εφαρμόσουν το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την εφταήμερη εργασία, να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο. Και θα καταργήσουν ξανά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να απευθυνθώ από την κεντρική πλατεία σε κάθε συνταξιούχο και να του πω που είδες να σου μειώνουν την σύνταξη 40% από το 2010 έως το 2014, ανεξάρτητα από το σε ποια κάλπη βρέθηκες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από τις πολιτικές σου πεποιθήσεις έχε στο νου σου, την Κυριακή η 13η σύνταξη σου θα είναι στο ψηφοδέλτιο που ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση της σύνταξης σου θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μικρομεσαίε, επαγγελματία , νοικοκυρά, μαγαζάτορα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια που την ενοποιήσεις από χθες με την εφαρμογή των μέτρων , θα είναι την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάργηση των μέτρων θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αγρότη και αγρότισσα η προστασία του εισοδήματος σου, η προοπτική να μείνουν τα παιδιά στον τόπο σου και να δουλέψουν εδώ θα είναι την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙζΑ. Η κατάργηση αυτής της προοπτικής θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας και θέτοντας τα διλήμματα είπε «καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλες τους Έλληνες, γιατί εμείς όταν λέμε για την Ελλάδα των πολλών θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Αντιθέτως όταν αυτοί υποστηρίζουν τα συμφέροντα των ελίτ είναι αυτοί που θέλουν να διχάσουν τους Έλληνες» πρόσθεσε.

« Την Κυριακή πάρτε στα χέρια σας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, πάρτε στα χέρια σας τη ζωή σας» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας σε υποδομές και μεταφορές καθώς και σε παραχωρήσεις εκτάσεων στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των αγροτών και σε όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής και εξήγγειλε την αποδέσμευση σχεδόν 900 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για επενδύσεις και μεγάλα δημόσια έργα στον αγροτικό τομέα και για την υποστήριξη της παραγωγής ανέφερε πως αποδεσμεύονται 71 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε «η δίκη μας δύναμη είστε εσείς, δεν έχουμε εμείς τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης να μας στηρίζουν , δεν έχουμε τη μεγάλη οικονομική δύναμη, έχουμε τα επιχειρήματα, τις ιδέες μας και την εντιμότητα».

«Με την συγκλονιστική σας παρουσία στη κεντρική πλατεία τη Λάρισας απόψε τελειώνετε τις αμφιβολίες. Τερματίζετε τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς» τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.