Την πεποίθηση ότι το βράδυ της Κυριακής η χώρα θα «γυρίσει σελίδα» και θα συντελεστεί μια μεγάλη «πολιτική αλλαγή», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου.

«Όταν κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη, όπως σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί και έτσι είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική νίκη το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μόλις πήρε τον λόγο.

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη, θα ψήφιζα τον Νίκο για δήμαρχο. Και το λέω αυτό γιατί έχω απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα των δημοτικών εκλογών και γνωρίζω πολύ καλά ότι στις δημοτικές εκλογές πάνω από όλα ψηφίζετε για την πόλη σας και τα κομματικά χρίσματα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όμως, η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια τυχαία πόλη. Είναι μια πόλη που αξίζει πολύ καλύτερα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας και όπως η χώρα, συνολικά, αξίζει καλύτερα, έτσι αξίζει καλύτερα και η Θεσσαλονίκη. Και θα είμαι εδώ την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, να δουλέψω με την επόμενη δημοτική αρχή, μαζί με τον Νίκο Ταχιάο, διότι είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η πόλη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο θέμα της παραβατικότητας, που έθεσε νωρίτερα ο κ. Ταχιάος, και δήλωσε έτοιμος για αποφασιστική αντιμετώπιση, λέγοντας: «Θα επαναφέρουμε το νόμο και την τάξη στη χώρα. Θα πετάξουμε τους κουκουλοφόρους έξω από τα Πανεπιστήμια. Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς».

Επισήμανε ότι θα στηρίξει την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα βρει λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα τα δύο τελευταία χρόνια στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.

«Πάνω από όλα είμαστε εδώ για να σας αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια που σας αρμόζει», είπε απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς και συνέχισε: «Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη η εικόνα των μουσαμάδων και των ακίνητων βαγονιών. Προσβάλει τη Θεσσαλονίκη αυτή η εικόνα και σίγουρα δεν ταιριάζει στη μεγάλη μας παράταξη, στην παράταξη της αλήθειας, στην παράταξη της ευθύνης, στην παράταξη που πορεύτηκε πάντα με έργα και όχι με λόγια».

«Είμαστε εδώ για ενώσουμε τους Έλληνες, για να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελλήνων καλύτερες και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχει καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ότι συντελείται ήδη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, στην οποία θα μιλήσει στις 8 το βράδυ, λέγοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει «σε μια μεγάλη έκταση και όχι σε ένα μικρό στενό».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Ταχιάος, καλωσόρισε τον πρόεδρο της ΝΔ στο εκλογικό του κέντρο και είπε ότι ήταν τιμή και ευθύνη για τον ίδιο ο ρόλος και η αποστολή που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι ο χώρος που μεγάλωσε, ενώ έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Η δική μου ατζέντα, από την ώρα που ανέλαβα αυτή την ευθύνη, είναι ατζέντα Θεσσαλονίκη, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο προπύργιο των δικών μου προτεραιοτήτων, είναι το διακύβευμα της υποψηφιότητάς μου και η Θεσσαλονίκη είναι αυτή θα πρέπει να μας ενώνει», δήλωσε και έθεσε δύο ζητήματα, της παραβατικότητας και των αστικών συγκοινωνιών.

Για το πρώτο παρατήρησε πως «ελάχιστα μέτρα από εδώ που βρισκόμαστε τώρα, στο κέντρο της πόλης, κατοικοεδρεύει η μέση παραβατικότητα και εδώ ακριβώς που βρισκόμαστε η χαμηλή παραβατικότητα και, σιγά σιγά, βλέπουμε ότι στο χώρο ενδημεί και η ίδια η εγκληματικότητα» και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι απαίτηση του λαού της Θεσσαλονίκης και δική μου, εφόσον ο λαός με τιμήσει και με εκλέξει ως δήμαρχο, να σταματήσει αυτό το φαινόμενο στην πόλη. Αυτό που ζητήσω από οποιονδήποτε υπουργό Δημόσιας Τάξης χριστεί από εσάς, στην κυβέρνηση που εύχομαι να σχηματίσετε, είναι μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεσσαλονικιός θέλει ασφάλεια, γιατί η ασφάλεια εξασφαλίζει την ελευθερία στον πολίτη».

Στο θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κάνει μια πολύ συνειδητή επιλογή να «φτωχοποιήσει» την πόλη και αυτό, όπως είπε, φαίνεται στη «σαρδελοποίηση» των πολιτών της σε αστικά λεωφορεία τα οποία περνάνε «όταν φέξει, πλέον».

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε πως πρέπει να είναι μεγάλη προτεραιότητα του να δώσει λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών και ο ίδιος θα ασκήσει πιέσεις γι' αυτό.

Ο κ. Ταχιάος μίλησε για «διαρκή εγκαίνια του τίποτα στο Μετρό Θεσσαλονίκης», κάνοντας λόγο για «μουσαμάδες στον έναν σταθμό και ένα ακίνητο βαγόνι σε έναν σταθμό, όπου η παρέα της Θεσσαλονίκης χαριεντιζόταν» και είπε πως μια τέτοια εικόνα θα τη θεωρεί προσβολή για την πόλη, στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, αν επαναληφθεί,. Και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα αντιμετωπίζει τους Θεσσαλονικείς ως ιθαγενείς».

Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ταχιάος είπε ότι «νιώθει πως είναι κλεισμένος σε έναν γυάλινο πύργο», κάθε φορά που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και τόνισε: «Το φαινόμενο να νεκρώνει η Θεσσαλονίκη επειδή έρχεται εδώ ο κ. Τσίπρας να κάνει σόου, η πόλη αυτή δεν θέλει να το ξαναζήσει. Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να ζουν ως υπήκοοι που τους επισκέπτεται ένας μονάρχης».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και ο ίδιος ως δήμαρχος θα μπορέσουν να συγκροτήσουν το «κατάλληλο δίδυμο» για τη Θεσσαλονίκη, που θα μπορέσει να αλλάξει τη ζωή της πόλης.

Ο κ. Ταχιάος είπε ότι το βράδυ θα πάει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Εύχομαι τη νίκη της ΝΔ, εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε εθνικές εκλογές και να είστε εσείς ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Είμαστε μαζί σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη που δίνετε στο συνδυασμό μου».

Στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου, στην οδό Τσιμισκή, υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Μητσοτάκη ο υποψήφιος δήμαρχος, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη της ΝΔ, που φώναξαν το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στη Σίνδο όπου περπάτησε στο κέντρο, χαιρέτισε και συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς. Στις σύντομες συνομιλίες που είχε με κατοίκους της Σίνδου, τους ζήτησε να μην υπάρξει «χαλαρή ψήφος» στις εκλογές της Κυριακής και ο καθένας τους να πείσει από έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο.