Φοροελαφρύνσεις "στοχευμένες και κοστολογημένες, για τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm", ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής, στο Νότιο Τομέα της Β' Περιφέρειας Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας "γενικά και αόριστα", υπογράμμισε ότι σημαίνουν "μια επιβάρυνση του προϋπολογισμού, δηλαδή, μείωση των εσόδων, κατά ενάμισι δισεκατομμύριο". Και συνέχισε: "Από πού θα τα κόψει ο κ. Μητσοτάκης για τα δώσει εκεί; Διότι πλέον δεν μπορεί να υπερχρεώνεται η χώρα, όπως κάνανε μια δεκαετία, μέχρι το 2010; Υπερχρέωναν τη χώρα εγκληματικά και τη φτάσανε εκεί που τη φτάσανε, μαζί με το κλέψιμο, τη μίζα, αλλά και από την υπερχρέωση. Τώρα δεν μπορούν, αυτό έχει τελειώσει. Πρέπει τα έσοδα να είναι ίδια με τις δαπάνες" είπε ο κ. Μπαλάφας.

Συνέχισε, επισημαίνοντας: "Αν, λοιπόν, μειώνω κατά ενάμισι δισεκατομμύριο τα έσοδα, ποιες δαπάνες θα κόψω; Θα περικόψω από την υγεία, από τα νοσοκομεία, από τα σχολεία των παιδιών μας, από την κοινωνική ασφάλιση που θα τη δώσω σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, δε θα προσλαμβάνω, γιατί με τον κανόνα ένα προς πέντε δε θα προσλαμβάνω ανθρώπους στην υγεία στην πρόνοια που θα τις απαξιώσω; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη που λέει για οριζόντιες, γενικά και αόριστα, που λέει, γενικά για μείωση φορολογίας". "Επειδή, του το αποκαλύψαμε αυτό βγήκε πριν από δύο μέρες και είπε, εάν είναι κυβέρνηση, το 2019 δεν πρόκειται να κόψει τίποτε. Δε μιλάει για το 2019. Πάμε για το 2020 και προσέξτε τι είπε: Και αφού συζητήσω με τους δανειστές, με τους θεσμούς, με τους Ευρωπαίους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αφού συζητήσω τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, τότε θα κάνω φοροελαφρύνσεις. Αν αυτή είναι σοβαρή αντιμετώπιση ενός ανθρώπου, που είναι για να γίνει πρωθυπουργός, εντάξει" προσέθεσε ο κ. Μπαλάφας.