Αισιόδοξος για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΠΟΧΗ.

Χαρακτηρίζει ανεδαφικό τον ισχυρισμό περί αντιγραφής των προγραμμάτων της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καλεί το τελευταίο να αναλογιστεί το μέγεθος της μικροκομματικής και αδιέξοδης τακτικής του. Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στάση της ΕΕ, ο κ. Ρήγας επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει πίσω τους πολίτες που απείχαν ή ψήφισαν άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές και εάν είναι εφικτή η αναστροφή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο κ. Ρήγας στη συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ δήλωσε: «Οι κάλπες στις 7 Ιούλη είναι διαφορετικές από αυτές των ευρωεκλογών, το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι συγκεκριμένο και αφορά το αν θα συνεχίσουμε την πορεία ανάκαμψης της κοινωνίας ή αν θα γυρίσουμε πίσω με οδηγούς αυτούς που μας έφτασαν στην καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τον είχαν εμπιστευθεί, είναι οι δικοί του άνθρωποι. Οι αγωνίες τους και είναι δικές μας αγωνίες και η δυσαρέσκειά τους είναι και δική μας δυσαρέσκεια, είναι δική μας αυτοκριτική.

Στη δε συνέντευξη του στην ΕΠΟΧΗ παρατήρησε ότι «το πρωί της 7 Ιουλίου οι κάλπες θα είναι άδειες και η όποια ανατροπή αφορά στο αίσθημα βεβαιότητας που καλλιεργούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι για δεδομένο νικητή. Πιστεύουμε στην νίκη, γιατί πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και στις ιδέες μας. Η βασική ερώτηση που καλούμαστε ως κοινωνία στις εκλογές είναι αυτή, το πώς θα πορευτούμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια: Όλοι μαζί, για το συλλογικό καλό, για μία βιώσιμη πρόοδο που τα οφέλη της θα κατανέμονται δίκαια σε όλους, ή ο καθένας μόνος του στο στίβο του οικονομικού ανταγωνισμού, όπου η καταστρατήγηση των κοινωνικών δικαιωμάτων θα ισοδυναμεί με το επιδιωκόμενο ατομικό κέρδος;»

«Όσο η πολιτική αντιπαράθεση θα εξελίσσεται μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών προσταγμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της ΝΔ, τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε στην εκλογική επιτυχία" εκτίμησε.

Σχολιάζοντας την κριτική των αντιπάλων της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε ένα πρόγραμμα αποσπασματικό ή και αντιγραφή από τα προγράμματα ΚΙΝΑΛ και ΝΔ, ο κ. Ρήγας, στη συνέντευξη του στην ΕΠΟΧΗ σημείωσε πως «αυτοί που αφαίμαξαν και φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία την περίοδο 2010-2014, εμφανίζονται σήμερα ως οι προστάτες και επίδοξοι σωτήρες της» και τόνισε: «Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο, τεκμηριωμένο και εναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας σχέδιο, προσανατολισμένο στις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Στο πρόγραμμά μας λοιπόν δε θα βρει κανείς δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον κανόνα 1:5, δε θα βρει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, Είναι παντελώς ανεδαφικός ο ισχυρισμός περί αντιγραφής, με τη ΝΔ είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι».