Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα και πλήρη προχειρότητα στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) κατηγορούν την κυβέρνηση, με κοινή δήλωσή τους, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Δικαίως αγανακτεί ο κύριος τομεάρχης και ο κύριος Αυγενάκης, καταγόμενος εκ Κρήτης... Τι στο καλό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνούσε τα τελευταία 15-20 χρόνια; Συνεπώς αυτός ευθύνεται για τα μέχρι τώρα θανατηφόρα τροχαία… Λίγη τσίπα δεν βλάπτει.

Όπως τονίζουν οι δύο αξιωματούχοι της Νέας Δημοκρατίας, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία επί 3 χρόνια δεν έχει σχεδιάσει, δεν έχει δημοπρατήσει και δεν έχει συμβασιοποιήσει κανένα μεγάλο δημόσιο έργο, αντιμετωπίζει κι αυτήν τη φορά με πλήρη προχειρότητα το θέμα του ΒΟΑΚ. Χωρίς καμία απολύτως μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με άγνοια του συνολικού αριθμού των υπό κατασκευή χιλιομέτρων, με ανολοκλήρωτες απαλλοτριώσεις, και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και άλλες τόσες αλλαγές σχεδιασμού, η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να υποστηρίξει πως εντός του τρέχοντος μηνός θα εκδοθεί η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ».

«Ας αντιληφθούν, επιτέλους, οι κύριοι της κυβέρνησης, πως στα δημόσια έργα θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, συνέπεια και αξιοκρατία. Το θεσμικό πλαίσιο, τα κριτήρια, οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες δημοπράτησης θα πρέπει να είναι εξαρχής ξεκάθαρα προς όλους τους ενδιαφερομένους, που θα διαγωνισθούν στο ίδιο φυσικό αντικείμενο. Την ώρα που ο ΒΟΑΚ παραμένει ο πιο επικίνδυνος αυτοκινητόδρομος με εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο, δεν επιτρέπουμε η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το ΒΟΑΚ ως ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα» προσθέτουν τα δύο στελέχη της ΝΔ.