Η ΝΔ θέλει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως μοχλό πίεσης για την επιβολή των πολιτικών της, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει «δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας».

«Έχουν ανοίξει μασέλες και πρέπει να μην τους αφήσουμε να δαγκώσουν» είπε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο, 105,5» και ανέφερε την «μπίζνα» των ασφαλιστικών εταιρειών, με 3 δισ. ευρώ το χρόνο από τις εισφορές στην επικουρική ασφάλιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «τραπεζική θανάτου» που αποτελεί τη «μήτρα» της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ, όπως σημείωσε.

Εξηγώντας, είπε ότι «θα εμπιστευθούμε τις επικουρικές μας εισφορές, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, προσεύχονται να πεθαίνουμε γρήγορα αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας».

Σχετικά με την δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, για πιστοληπτική γραμμή και την χρησιμοποίηση χρημάτων από το «μαξιλάρι», ο κ. Παππάς είπε πως όταν μηδενίζεις το μαξιλάρι σου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστείς την προσφυγή στην τελευταία καταφυγή, δηλαδή το ΔΝΤ και έκανε λόγο για μηδενική ασφάλεια και «δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας».

Όπως είπε, η διάψευση των όσων είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν έχει νόημα, καθώς τα ίδια έχουν υποστηρίξει σειρά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΔΝΤ, τον Μάρτιο, όπως είπε, τονίζοντας ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε εκεί.

«Έχουμε ένα πλέγμα δηλώσεων που συμπληρώνουν ένα παζλ που είναι πάρα πολύ κρυστάλλινο και διαφανές: Οι άνθρωποι θέλουν ξανά προσφυγή σε δανειστή ύστατης καταφυγής, ως μοχλό πίεσης για να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές» τόνισε.

Μιλώντας για τις δυνατότητες ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι άνθρωποι που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές, έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στις εθνικές, γιατί «έχουν ανησυχήσει» και πρόσθεσε πως αν το μέρος των ψηφοφόρων που συνήθως δεν ψηφίζει στις ευρωεκλογές, πάει στην εθνική κάλπη, μπορεί να καλυφθεί το κομμάτι των 500.000 ψηφοφόρων που υπολείπονται.