«Την Κυριακή ο κάθε πολίτης θα πάρει μια απόφαση ζωής και είμαστε αισιόδοξοι ότι ο καθένας και η καθεμιά, θα βάλει κάτω τα πεπραγμένα του ενός και του άλλου, θα συγκρίνει το πώς ήταν η ζωή του πριν πέντε χρόνια και πώς είναι σήμερα και θα αποφασίσει αναλόγως» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, ακόμη, ότι «την Κυριακή, οι πολίτες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με στόχο την ισότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την δίκαιη ανάπτυξη, και θέλουν να αποτρέψουν την πιθανότητα να επιστρέψουν ξανά στην απόγνωση της περιόδου Σαμαρά και πάνε στην κάλπη τότε η μεγάλη ανατροπή θα είναι γεγονός. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλά απολύτως εφικτό».

Τέλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ ο τ. κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει την παρακάτω άποψη: «Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να κρύβει τόσο επιμελώς το πρόγραμμά του και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την άρνηση του για ντιμπέιτ με τον Πρωθυπουργό. Ακόμα και το πρόγραμμα που μοίρασαν στον τύπο, είναι μια προκάτ έκθεση ιδεών στην οποία για παράδειγμα δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη για το ασφαλιστικό. Το πραγματικό πρόγραμμα τους, είναι αυτά που λέει η κυρία Ξαφά για τη μείωση των συντάξεων, ο κ. Παπαδημητρίου για να δοθούν τα 37 δισ. του μαξιλαριού ρευστότητας, δώρο στις τράπεζες και φυσικά ο κ. Μητσοτάκης που οι πιο ειλικρινείς στιγμές του είναι όταν αναφέρεται στην ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης ως καινοτομία: το ξεπερασμένο οχτάωρο, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς, η επταήμερη εργασία».