Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΚΙΝΑΛ για την αντιπολίτευση που προτίθεται να ασκήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA, την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση, σοβαρή και προγραμματική.

Να συμβάλει εκεί που έχει ανάγκη ο τόπος, να ελαφρύνουμε τα βάρη των πολιτών, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Ο κ. Χρηστίδης έκανε αναφορά στην κατάργηση της ανομίας στα πανεπιστήμια λέγοντας πως «είναι κάτι που οποιαδήποτε κυβέρνηση το επιχειρήσει θα μας βρει στο πλευρό της. Είναι κάτι το οποίο πιστεύαμε, πιστεύουμε και θα το πιστεύουμε».

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αυτός που έλεγε ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ και τα χημικά. «Εκτός από τα ψέματα όμως που είπε προχώρησε και σε μία σειρά νομοθετημάτων τα οποία καλλιεργούν ανασφάλειες στους πολίτες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Παρασκευόπουλου. Με αυτό το νόμο, οι αστυνομικοί που συνέλαβαν αυτούς που "σιδέρωναν" τους πολίτες στις γειτονιές της Αθήνας τους ξαναβρήκαν μπροστά τους στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει επίσης να αλλάξει. Να μην αλλάζουμε τον Ποινικό κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής και αν είναι δυνατόν να πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις που θα διασφαλίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας του πολίτη. Κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να έχουμε αστυνομοκρατία στη χώρα αλλά είναι προφανές ότι θα πρέπει οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους, οι πολιτικοί να κάνουν τη δουλειά τους, οι δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να νιώθουν ότι αδειάζονται και πιέζονται από την πολιτική ηγεσία. Η ασφάλεια είναι απολύτως προοδευτικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα, και κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής σε κάθε γειτονιά της χώρας», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.