Το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Αθήνα σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης, που έλαβε και τους περισσότερους ψήφους στον συγκεκριμένο εκλογικό τομέα, τονίζοντας πως η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αποτελεί μήνυμα.

«Το 38,6% που έδωσε η Δυτική Αθήνα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα. Μήνυμα εμπιστοσύνης & ελπίδας. Μήνυμα υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων, διεκδίκησης των λαϊκών συμφερόντων & οργάνωσης του πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος», ανέφερε ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας για να προσθέσει:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα γυρίσαμε τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, μιλήσαμε με τους ανθρώπους στις γειτονιές, κυρίως όμως τους ακούσαμε. Όλοι μας -όσοι εκλέγονται βουλευτές, αλλά & όσοι δεν εκλέγονται, τα στελέχη & οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- από την πρώτη στιγμή θα είμαστε παρόντες, δίπλα τους, για να χτίσουμε μια βαθιά ριζωμένη σχέση εκπροσώπησης. Για ν' ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των 86.267 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως στις ανάγκες όλης της κοινωνίας της Δυτικής Αθήνας».