«Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ», δηλώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση». 

Επιπρόσθετα ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει ότι «επειδή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, "για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής", η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως», τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ. Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ».