Την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη προκάλεσαν οι κατηγορίες προς την κυβέρνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας - βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου, ότι χρησιμοποιεί ως όπλο το θέμα της ΔΕΗ για να ποινικοποιήσει τη πολιτική ζωή του τόπου.

Αρχικά, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως: «Πάντα η Δεξιά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή» ενώ πρόσθεσε ότι: «καλοδεχούμενη η όποια έρευνα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Αν πιστεύετε ότι τα κέρδη 90 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ που έγιναν ζημιές 600 εκατ. δεν είναι πρόβλημα, ας μην το ψάξουμε. Ή γιατί η χρηματιστηριακή της αξία έπεσε τόσο χαμηλά ας μην το διερευνήσουμε», απάντησε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν καθιστούμε όπλο μας τις Εξεταστικές Επιτροπές και μόνο θυμηδία προκαλεί αυτός ο ισχυρισμός. Θυμηθείτε τον κ. Πικραμένο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ανασυνταχθούμε να ζητήσουμε κάποια ευθύνη για το παρελθόν για τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου ο κ. Γεραπετρίτης τον κατηγόρησε ότι δεν έχει συνηθίσει το διάλογο.

«Με επιτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος και μου ευχήθηκε να επιστρέψω στη δουλειά μου. Εγώ έχω δουλειά να επιστρέψω που είναι τιμή για τη χώρα», σημείωσε.