Να δώσει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή του διαβατηρίου στον Βαγγέλη Μαρινάκη καλεί ο Γιάννης Ραγκούσης τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε δηλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

Μόνο ερωτήματα προκαλούν τα τόσο καθυστερημένα κι ενοχικά αντανακλαστικά με τα οποία ο κ. Χρυσοχοίδης επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Κυριακής -πολλές μέρες μετά τα σχετικά δημοσιεύματα- πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πράγματι επιστρέψει το διαβατήριο στον κ. Μαρινάκη από τέλη Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοίδης οφείλει να δώσει άμεσα τις εξής απαντήσεις σχετικά με την αίτηση του κ. Μαρινάκη που ενέκρινε η κυβέρνηση:

1.Ποια ημερομηνία ακριβώς ζήτησε να ταξιδέψει εκτός Σένγκεν και σε ποια συγκεκριμένη χώρα;

2.Για λόγους υγείας ή θάνατο συγγενικού του προσώπου ζήτησε να ταξιδέψει;

3.Το πιο σοβαρό. Πώς είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να του επέστρεψε το διαβατήριο για την περίοδο αυτών των δύο μηνών, όταν γνωρίζει ότι εντός αυτής και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η δίκη σε βαθμό κακουργήματος στην οποία ο κ. Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Η δίκη της 27ης Σεπτεμβρίου καθώς και η ποινική δίωξη σε βάρος του για το Noor1 ήταν οι λόγοι για τους οποίους μέχρι να αλλάξει κυβέρνηση, οι αρχές δεν του επέστρεφαν το διαβατήριο.