«Οι κύριοι Σταϊκούρας και Χατζηδάκης ας καταλάβουν ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και ας βγάλουν την προβιά της τρόικας», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, συνεχίζοντας την κόντρα με την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Όταν μας ζητούσαν οι θεσμοί, στο πλαίσιο των μνημονίων, να ιδιωτικοποιήσουμε τα ΕΛΠΕ, η ΝΔ συμφωνούσε μαζί τους», δηλώνει ειδικότερα και προσθέτει πως «σήμερα που τελείωσαν τα μνημόνια, τα στελέχη της ΝΔ, εκκινούμενα από τις γυμνές νεοφιλελεύθερες εμμονές τους, επιχειρούν να δώσουν κρίσιμες υποδομές σε συγκεκριμένα συμφέροντα».

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στα όσα δήλωσαν από κοινού οι δύο υπουργοί.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε κάνει λόγο για εμμονή της ΝΔ με την αποχώρηση του Δημοσίου από κρίσιμες υποδομές και είχε χαρακτηρίσει ενδεχόμενη πώληση των ΕΛΠΕ, σκάνδαλο.

«Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές, είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της κοινωνίας και οικονομικά αναποτελεσματική. Η διεθνής εμπειρία το καταδεικνύει».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, «με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι υφίσταται σχέδιο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου». Ο κ. Παππάς τονίζει ότι «ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι αναντικατάστατος για την ελληνική οικονομία και για τον έλεγχο των δικαιωμάτων της χώρας στα ενεργειακά αποθέματα».

«Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός. Μία τέτοια επιλογή θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο», πρόσθεσε και σχολίασε πως «η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη προφανώς δεν αφορά όλους. Ούτε καν μερικούς. Αφορά συγκεκριμένους».