«Ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας παρείχε πλήρη κάλυψη στα μέτρα που πλήττουν βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δήλωσή της κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «στις δηλώσεις του δεν είχε το θάρρος να αναφερθεί στην αιχμή του δόρατος των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας, στην πλήρη αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ουσιαστική κατάργηση της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη Διαιτησία».

Όπως επισημαίνει, οι παρεμβάσεις αυτές που «περιλαμβάνονται στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο, οδηγούν σε μειώσεις μισθών της τάξης του 40% για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

«Ξέχασε, επίσης, να αναφερθεί στην κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις και στην κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες από την κυβέρνηση του», προσθέτει.

«Φανερώνοντας το άγχος του για τη σκληρή αντικοινωνική εικόνα της κυβέρνησής του στα εργασιακά έκανε λόγο για δήθεν "πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία" όταν πριν λίγες μέρες ο ίδιος προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου για τη δήλωση της υπερεργασίας και των υπερωριών», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου,

Ενώ επίσης χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας τις οποίες, όπως επισημαίνει, «νομοθέτησε, μαζί με άλλες θετικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τα ξέραμε, τα περιμέναμε. Τουλάχιστον ας μην παρουσιάζει τις παρεμβάσεις του ως φιλεργατικές υποτιμώντας τη νοημοσύνη 2,5 εκατ. μισθωτών», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.