Το Κίνημα Αλλαγής με δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκρίνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής καθώς -όπως εκτιμά- στη δικογραφία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παραθεσμικές ενέργειες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ταυτόχρονα ο κ. Κεγκέρογλου κατακρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας σκοπιμότητες για εσωκομματικούς λόγους. Επίσης ζητάει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια διαφωνώντας για το ενδεχόμενο αναρμοδιότητας της Επιτροπής και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο καβγάς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πριν καν λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας αποδεικνύει τις σκοπιμότητες τους να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές τους διαφωνίες.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιμένει, όλα στο φως και μετά την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων ξεκινούμε με την πρόταση για προανακριτική, αφού υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη του κ Παπαγγελόπουλου, κατονομαζόμενου και ως Υπουργού με το ένα πόδι στη Ν.Δ. και το άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, τόσο για την σκευωρία, όσο και για τους σκευωρούς. Και προειδοποιούμε, η αναζήτηση άλλοθι σε δήθεν αναρμοδιότητα ή άλλα δικονομικά προσχήματα είναι συνενοχή».