"Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, για όλες και όλους, με κανόνες και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολλών", δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην κυριακάτικη εφημερίδα Free Sunday και επικρίνει την κυβέρνηση πως το σχέδιο της συνοψίζεται στο "ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους φίλους της".

 

Υποστήριξε ότι "η Ν.Δ. μέσα σε δύο μήνες έχει ‘ξεχάσει' τις κύριες υποσχέσεις της", με αφορμή την "εξαΰλωση της συζήτησης για το πλεόνασμα", όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η μείωση των πλεονασμάτων αφορά τη δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να λάβει μέτρα ελάφρυνσης. Στον αντίποδα, υπεραμύνθηκε του μηχανισμού που θα λειτουργούσε ως "μαξιλάρι" για τη μείωση των πλεονασμάτων και είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "είχε εξασφαλίσει τη μη παραβίαση της συμφωνίας με τους δανειστές, και ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του 1% που θα προέκυπτε από τη μείωση των πλεονασμάτων, θα αξιοποιούνταν με θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία".

Είπε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν προγραμματισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως "δεν θα μείωνε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες άνω των 500 χιλιάδων ευρώ" και πως έτσι "η ΝΔ ικανοποιεί το 3% των φορολογουμένων και επιβαρύνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το υπόλοιπο 97%".

Μιλώντας για τη Novartis έκανε λόγο για "ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης", καλώντας "να έρθουν όλα στο φως" και πρόσθεσε πως "όσες κινήσεις αντιπερισπασμού και αν κάνει η κυβέρνηση, όσες σκευωρίες κι αν προσπαθήσει να στήσει, ο ελληνικός λαός δικαιούται και θα μάθει την αλήθεια".

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου "επισφράγισε ότι συνιστά τον αριστερό και προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος" και ότι "τώρα θέλουμε να είναι ο ανάλογος πόλος σε κοινωνικό επίπεδο", ώστε "να εγγυηθεί πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας".