Τα στοιχεία για την ανεργία διαψεύδουν την κυβέρνηση και όσους υποστήριζαν ότι η αύξηση των μισθών θα εξασθενήσει το ρυθμό με τον οποίο μειώνεται η ανεργία, σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, τον Μάρτιο του 2019 καταγράφηκε αύξηση μισθών κατά 3,74% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 και αύξηση ασφαλισμένων κατά 133.500 άτομα», επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Την ίδια περίοδο η ανεργία μειώθηκε πάνω από 2 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σύμφωνα με την "ΕΡΓΑΝΗ" στο πρώτο εξάμηνο του έτους είχαμε 296.466 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, στο 8μηνο του 2019 καταγράφηκε αύξηση εσόδων από τον ΦΠΑ που παραπέμπει σε αύξηση της κατανάλωσης», προσθέτει.

«Διαψεύδονται, λοιπόν, όσοι κινδυνολογούσαν ότι η αύξηση των μισθών θα φρενάρει τον ρυθμό μείωσης της ανεργίας και την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας [...] Η αύξηση των μισθών όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη και την απασχόληση αλλά τονώνει και ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή εργάστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου μισθού», συνεχίζει η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντιθέτως, η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στοχεύει και πάλι στη συμπίεση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ένας δρόμος που οδηγεί στη διαρκή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», καταλήγει.