Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μίλησαν απόψε, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.  Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Γεωργαντάς, Ζαριφόπουλος, αναφερόμενοι και στη νέα ψηφιακή εποχή και τις δυνατότητες που προσφέρει και σε άλλα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θεμελιώδες δικαίωμα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Οι νέοι θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αλλαγής της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση: "...Η φορολογία μειώνεται, οι επενδύσεις αρχίζουν και έρχονται στη χώρα. Βοηθήσαμε να σταθούνε στα πόδια τους θεσμοί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι είχαμε φτάσει στον βαθμό, λόγω της απλής αναλογικής, οι δήμοι να μην μπορούν να διοικήσουν. Οι συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν εκεί που ζουν. Δεν υπάρχει ανασυγκρότηση της Ελλάδας, χωρίς την ενότητα των Ελλήνων. Η ψήφος στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό θα γίνει θεμελιωμένο δικαίωμα".

Ακολούθως μίλησε για τον ρόλο της νεολαίας: "Δεν πιστεύω ότι μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι Νέα Δημοκρατία χωρίς το νέο αίμα. Εσείς θα της δώσετε μεγαλύτερη ορμή. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη χρειάζεται τις δικές σας ιδέες και τη δική σας κριτική. Έχετε κάθε δικαίωμα να διεκδικείται το μεγαλύτερο και το περισσότερο. Προχωρήστε μπροστά και μπείτε στο γήπεδο της συμμετοχής. Όσα χρόνια και αν περάσουν, η σοβαρότερη αξία στη ζωή των ανθρώπων είναι η ελευθερία. Κρατήστε την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας. Περιμένουμε τις ιδέες, τις απόψεις, τις σκέψεις σας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η ΟΝΝΕΔ πάνω από όλα είναι τμήμα της μεγάλης ελληνικής νεολαίας. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά σηκώστε την ΟΝΝΕΔ ψηλά".

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην εποχή του 5G

"Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος όχι ουραγός στη εποχή του 5G", ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

"Το κράτος είναι ένα. Μόνον άπαξ- Μια φορά μόνο" ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: "Η πρόσβαση στις επικοινωνίες είναι δημοκρατία... Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να καταστεί πρωτοπόρος στην εποχή του 5G. Η αλλαγή που έρχεται θα είναι άμεση, γρήγορη και αποφασιστική. Μπροστά στην αλλαγή αυτή, δεν μπορεί η Ελλάδα να χάσει ξανά το τρένο. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και όχι ουραγός. Αυτή είναι η στιγμή μας. Η στιγμή μιας ολόκληρης γενιάς. Να ορθώσει το ανάστημά της και να ξαναχτίσει τον τόπο. Η ευθύνη είναι πάνω μας και το αποτέλεσμα στα χέρια μας".

Γιώργος Γεωργαντάς: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας

"Κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών θα κερδίσουμε και τη μάχη της άσκησης της πολιτικής", ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας.

"Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Σε μια χώρα που θα φτάσει στο επίπεδο που απαιτείται, ο πολίτης δε θα μεταφέρεται από γκισέ σε γκισέ", ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: "Το στοίχημα είναι μεγάλο. Αλλά ο πρωθυπουργός το πιστεύει απόλυτα. Υπάρχει και μια κοινωνία, υπάρχει μια νεολαία που είναι ώριμη και έτοιμη για τις αλλαγές αυτές. Όλα τα προηγούμενα χρόνια απουσίαζαν ο ρεαλισμός, η σοβαρότητα και η κανονικότητα. Στοιχεία απαραίτητα για να τα καταφέρουμε. Αλλιώς το αύριο δε θα υπάρχει. Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες μαζί μας. Η δική τους στήριξη, ο δικός τους αγώνας βοήθησαν να σταθεί η χώρα. Η χώρα θα πάει μπροστά. Η κυβέρνηση θα πετύχει".

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Το κράτος πρέπει να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή

Στην ανάγκη προσαρμογής του κράτους στη νέα ψηφιακή εποχή αναφέρθηκε ο υφυπουργός, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

"Ως φυσικό επακόλουθο της τεχνολογίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε πλέον το κράτος στη σημερινή του μορφή, κοστοβόρο, αναποτελεσματικό, αδιαφανές", ανέφερε ο κ. Ζαριφόπουλος και πρόσθεσε: "Και εδώ έρχεται το υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος: Να φέρουμε το κράτος στην εποχή μας. Συνδεσιμότητα. Να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές. Πρέπει η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη, άρα θα επενδύσουμε στις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών. Στους νέους, η πρόσβαση στην τεχνολογία, θα δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουν τις δουλειές του μέλλοντος. Αυτές οι δουλειές του μέλλοντος είναι σήμερα. Το μέλλον είναι σήμερα. Όλα αυτά αποτελούν τη μαγιά για την ανάπτυξη της χώρας και για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Αυτή τη νεανική επιχειρηματικότητα πρέπει να την στηρίξουμε. Με όλες μας τις δυνάμεις".