«Ο ελληνικός λαός έδειξε στην κάλπη την εμπιστοσύνη του και μας δίνει και το περιθώριο και την ευκαιρία να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας», τονίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζοντας ότι στις βουλευτικές εκλογές φάνηκε η πραγματική δύναμη του κοινωνικού-πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ.

 

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η συζήτηση στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του κόμματος, πρέπει να γίνει «με ειλικρίνεια, χωρίς προσωπικές βολές και αντιπαραθέσεις και εσωστρέφεια». Ερωτηθείς αναφορικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο εκλογής του Προέδρου από τη βάση και αλλαγή ονόματος, ο κ. Ζαχαριάδης δηλώνει ανοικτός και στα δύο θέματα, προσθέτοντας επιπλέον ότι και στα δύο θέματα έχει σοβαρό προβληματισμό. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ότι «όλα θα τα δούμε στο Συνέδριο».

Ο κ. Ζαχαριάδης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό, σχολιάζοντας ότι «ο λαϊκισμός και σε αυτό το θέμα ήταν ο πυρήνας της πολιτικής της ΝΔ».

Ερωτηθείς για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συμβάσεις για τα ενεργειακά, αναφέρει ότι «η επιλογή μας για την έρευνα και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων βασίστηκε στην προϋπόθεση ύπαρξης ενός σοβαρού δημόσιου βραχίονα άσκησης πολιτικής, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, με ισχυρή τη συμμετοχή του Δημοσίου αλλά και σε μία πολύ μεγάλη στροφή όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και την προσαρμογή της πολιτικής της χώρας στις ανάγκες του περιβάλλοντος». Ωστόσο, τονίζει, σήμερα «η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πλήρη απόσυρση του Δημοσίου από τα ΕΛΠΕ».

Ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει ότι η πολιτική οικολογία ήταν πάντα στο DNA της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και υπογραμμίζει ότι «είναι και θα μείνει, σήμερα ακόμα περισσότερο, στις μεγάλες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας».