"Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά συνιστούν επιστροφή στις πολιτικές του 2ου Μνημονίου. Στη συνταγή "μειώνω το κόστος εργασίας για να αυξήσω την ανταγωνιστικότητα" που φτώχυνε την κοινωνία & απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία" τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνεντεύξεις του.

Μιλώντας στους κρητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Ηχώ FM 99,8 και ΛΑΤΩ FM 103.3, ο κ. Δραγασάκης  εξήγησε ότι "ο κ. Μητσοτάκης μιλά εσχάτως για τα "10 χρόνια κρίσης που αφήνουμε πίσω μας". Γιατί δεν μας λέει άραγε ποιος μας έβαλε στην κρίση, δηλαδή ο παλιός δικομματισμός που χρεοκόπησε τη χώρα και στον οποίο ανήκει το κόμμα του, και ποιος μας έβγαλε από τα Μνημόνια, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ".

"Η Ελλάδα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε μια προοδευτική εξωτερική πολιτική, μέρος της οποίας ήταν και η Συμφωνία των Πρεσπών, από μέρος προβλημάτων έγινε καταλύτης επίλυσης προβλημάτων και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς" σχολίασε χαρακτηριστικά.

"Η ελληνική συντηρητική παράταξη διαμορφώνεται σήμερα σε ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων & ακραίων δεξιών αντιλήψεων. Όμως αυτή είναι & μια διεθνής τάση, τη βλέπουμε στην Ευρώπη & διεθνώς. Η συμπλήρωση του νεοφιλελευθερισμού που γεννά κοινωνικές αποτυχίες με τον αυταρχισμό" πρόσθεσε.

Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργίας τμημάτων ΑΕΙ, "η κυβέρνηση, με την αναστολή ίδρυσης νέων Τμημάτων ΑΕΙ, συνεχίζει τις επιζήμιες πολιτικές της για τη δημόσια εκπαίδευση, πολιτικές που χουν να κάνουν & με τη μείωση της χρηματοδότησης και την ανατροπή αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό"

"Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την ίδρυση Σχολών ΑΕΙ & στο Νομό Λασιθίου είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Πέρα από κομματικές τοποθετήσεις χρειάζεται ενιαία στάση απέναντι σε αυτήν την επιλογή, καθώς αφορά το μέλλον του Νομού.

Ο Νομός Λασιθίου βρισκόταν διαχρονικά εκτός ακαδημαϊκού σχεδιασμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εστία περιφερειακής ανισότητας προσπάθησε, με σχέδιο, να αντιστρέψει. H επιχειρηματολογία της Υπουργού Παιδείας περί "συντεχνιακών & ψηφοθηρικών ρυθμίσεων" είναι προσβλητική".

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε μια οικονομία στηριγμένη στη γνώση. Τα νέα ΑΕΙ στην περιφέρεια, θα ήταν & εστίες γνώσης συνδεδεμένης με την αναπτυξιακή πορεία των τοπικών περιοχών. Η κυβέρνηση ΝΔ & υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση & γυρνά στο οικονομικό μοντέλο του χθες".