«Επιβεβλημένη» θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), όπου αποκαλύφθηκε οπλοστάσιο αναρχικών, εκφράζοντας την στήριξη του κόμματος.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι η θέση της «παράταξή μας διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία.

Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε, με περιφρούρηση του χώρου, να είχαν αποφευχθεί.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: 

«Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας...».