Όπως αναμενόταν, θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, βάλλοντας ανοιχτά κατά της Φώφης Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στο έκτακτο συνέδριο που γίνεται στο ΣΕΦ, χωρίς εκλεγμένους συνέδρους, αλλά με όσους μετείχαν στο προηγούμενο συνέδριο.

 

Ο κ. Γερουλάνος, από το βήμα του Συνεδρίου, άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε δημιουργία δικής του κίνησης ενώ έβαλε και θέμα σχετικά με την μικρή συμμετοχή στο Συνέδριο διερωτώμενος αν μπορεί χωρίς απαρτία να παρθούν αποφάσεις.

«Όποιος κατάλαβε χθες κατάλαβε… Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι θάψετε εδώ σήμερα, θα αναστηθεί στην κοινωνία αύριο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος ζητώντας να συμφωνηθεί η στρατηγική και χαρακτηρίζοντας ιδεολογικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία και πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γερουλάνος: Την επόμενη μέρα όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ κομματικής ηγεσίας και κοινωνίας και υποστηρίζοντας ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι.

«Ό,τι έχει και δεν έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ το πάμε στο Κίνημα Αλλαγής. Τις τοπικές μας οργανώσεις, τα όργανα, τις επιτροπές, τους αξιωματούχους. Ακόμα και τα έπιπλα. Για να μην έχουμε λέει «δυισμό». Αλλά μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γερουλάνος σημειώνοντας ότι ανεξαρτήτως των αποφάσεων «την επόμενη μέρα όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε διότι, μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω».

«Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και καλώντας τους συνέδρους να αποφασίσουν αν θα είναι με αυτούς που θα αναστήσουν τον χώρο ή με αυτούς που θα τον θάψουν.

Είναι προφανές ότι η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου σηματοδοτεί εξελίξεις ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά στο κλείσιμο του Συνεδρίου.