Πολιτικό πρόβλημα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9, ο κ. Χρηστίδης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η ουσία του ζητήματος είναι πως, όταν στο Βερολίνο βρίσκεται μέχρι και η Δημοκρατία του Κονγκό, είναι θέμα το γιατί δεν βρίσκεται η Ελλάδα».

Επισημαίνοντας πως «είναι θετικό το γεγονός ότι ο κ. Χάφταρ ήρθε στην Ελλάδα χθες, είναι μια κίνηση η οποία έχει το συμβολισμό της» προσέθεσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά της συμφέροντα είτε μέσω του στρατηγού Χάφταρ είτε μέσω οποιουδήποτε τρίτου». «Η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπείται στο Βερολίνο σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ενώ σημείωσε πως «πρέπει να δούμε τί έφταιξε και να μην ξαναγίνει».

Ο κ. Χρηστίδης κάλεσε την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπενθυμίζοντας ότι η «ΕΕ δημιουργήθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίσει μια σειρά συμπεριφορών που είχαν αφετηρία τη Γερμανία τότε». «Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επαναληφθεί σήμερα όταν ο κ. Ερντογάν παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο διαρκώς και κάποιοι επιχειρούν να το καλύψουν προς ίδιο όφελος και για λόγους οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αλλιώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε κι εμείς για να πάρουμε τα δικά μας μέτρα και να ξέρουμε πώς πρέπει να χειριστούμε από αυτό το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, μέχρι μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα», δήλωσε ενώ είπε πως είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει συγκαλέσει ήδη το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού για ΠτΔ, είπε πως «πληροί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Κίνημα Αλλαγής», «η πρόταση έχει ιδιαίτερη σημειολογία για εμάς και για αυτό ακριβώς τον λόγο ομόφωνα σε μια από τις συνεδριάσεις που έχουν κρατήσει λιγότερο από ποτέ στην Χαριλάου Τρικούπη αποφασίσαμε τη στήριξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου».