«Ο τίτλος είναι ανοικτό θέμα που θα αποφασιστεί στο συνέδριο, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το όνομα "ΣΥΡΙΖΑ"» αναφέρει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει ότι «έχει κατατεθεί η πρόταση να προστεθεί στον τίτλο το "Προοδευτική Συμμαχία" ή κάτι ανάλογο».

Εξηγεί ότι «το σκεπτικό της πρότασης είναι να αποτυπωθεί στον τίτλο η συνάντηση με τον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και των ανένταχτων της Αριστεράς. Το λέω αυτό για τους ανένταχτους γιατί αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα». Προσθέτει ότι «προσωπικά, πιστεύω ότι το ζήτημα του ονόματος δεν πρέπει να κυριαρχήσει στις προσυνεδριακές μας διαδικασίες».

Για τις δημοσκοπήσεις αναφέρει: «Σε μια χρονική στιγμή τόσο κοντά στις εκλογές, από τις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να κρατάμε όχι τόσο τα στοιχεία για τη δύναμη των κομμάτων, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προϊδεάζουν για τις μελλοντικές αλλαγές των συσχετισμών. Για πρώτη φορά φαίνεται ότι η ελπίδα και η αισιοδοξία υποχωρούν, ενώ ανεβαίνουν αισθήματα όπως η ντροπή και η ταπείνωση [...] Το 2020 θα είναι το έτος που θα αποκαλυφθεί πλήρως η κυβερνητική πολιτική, αφού θα έχει τελειώσει η δυναμική που άφησε στην οικονομία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μην περιμένει όμως κανείς να δει τους ψηφοφόρους να μεταστρέφονται από τώρα σε σχέση με τις επιλογές που έκαναν στις 7 Ιουλίου».

Για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Δεν είμαι οπαδός ούτε της γενικευμένης συναίνεσης στο όνομα μιας "υπεύθυνης" αντιπολίτευση ούτε του "όχι" σε όλα. Οι θέσεις της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι πειστικές και τεκμηριωμένες. Όπως είδατε, εμείς δεχτήκαμε πολύ εύκολα την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου γιατί τα χαρακτηριστικά της μας ταίριαζαν. Συγκρουστήκαμε όμως με τη ΝΔ για το θέμα του εκλογικού νόμου. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας, γιατί παραπέμπει στη γνωστή επιζήμια αντίληψη των μονοκομματικών κυβερνήσεων και την ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στη νέα περίοδο να επικαιροποιήσει την πρότασή του στη βάση μιας λογικής προγραμματικής αντιπαλότητας ως προς την ΝΔ».