Έντονες αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε πρέπει να υπάρχει, διότι είναι επιζήμια για την οικονομία».

 

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς επέρριψε την ευθύνη των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη στον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για άποψη «αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άποψη πως “η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία” είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη», τονίζει ο κ. Νίκος Παππάς.

«Αρκετά με την απάτη της Ν.Δ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή», τονίζει στη δήλωσή του.

Τη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη επέκρινε με ανακοίνωσή του και το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης ότι επιχειρηματολογεί υπέρ των γενικευμένων πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Ο κ Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις.

Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.