Στα "ανοιχτά μέτωπα", οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά, επικεντρώθηκε η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου συζήτησαν αναλυτικά τις πολιτικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην Υγεία, με σχετική καμπάνια που προετοιμάζεται για ολόκληρη την Ελλάδα. Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος η πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αναλυτική συζήτηση έγινε και για το Προσφυγικό, όπου, όπως ανέφεραν οι πηγές της Κουμουνδούρου, εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία για την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση, η οποία οδεύει σε "έκρηξη". Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει παρεμβάσεις στα νησιά, στην κατεύθυνση της "στήριξης των τοπικών κοινωνιών" και της "παρουσίασης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της κατάστασης".

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά του κόμματος, εν όψει του συνεδρίου, οι εν λόγω πηγές τόνισαν ότι δεν έγινε καμία συζήτηση σήμερα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, αύριο πρόκειται να αποσταλεί στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το κείμενο του απολογισμού της κυβερνητικής θητείας που ετοίμασαν τα στελέχη του κόμματος (Αριστείδης Μπαλτάς, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης) προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέλος, ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, με ομιλία του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, για τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.