Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος για παρέμβασή του στο Σκοπιανό, προχώρησαν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους», σημειώνουν με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε βουλευτές του στενού περιβάλλοντός του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

«Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα και φέρεται ότι ανέφερε ότι η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.