«Εάν αυτό που είναι σήμερα αναγκαίο, για να περιορίσουμε το βάθος και το εύρος της ύφεσης, δεν το υιοθετήσουμε τώρα, μπορεί να είναι πολύ αργά αν το κάνουμε μετά από κάποιους μήνες» τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” σημειώνοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με το “ Μένουμε Όρθιοι 2”, είναι κοστολογημένη και παράλληλα παρουσιάζει τις πηγές χρηματοδότησής της ... είναι ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου».

Χαρακτηρίζει δε το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία «βαθιά αντικοινωνικό που θα στείλει κόσμο στην ανεργία και θα σκορπίσει φτώχεια», στο ο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συναινέσει. «Είναι πρόταση που αρνείται μια δυναμική παρέμβαση στην παρούσα φάση, διότι έχει υιοθετήσει την καταστροφική άποψη πως μιας και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ύφεση, να την αξιοποιήσουμε ως μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης της αγοράς για να την ξεσκαρτάρουμε από τους πιο “ αδύναμους κρίκους” της. Άρα, με βάση τη λογική της κυβέρνησης, κρατάμε «καύσιμα» για αργότερα και πιο συγκεκριμένα για όσους η ύφεση δεν τους πετάξει έξω από την οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή τελικώς τους πιο λίγους. Στην πράξη αυτό σημαίνει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία» αναφέρει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε πως «η απόφαση θα είναι του πρωθυπουργού και ή θα συνιστά έναν ακραίο τακτικισμό ή μια ομολογία αδυναμίας να διαχειριστεί την κρίση», ενώ όσον αφορά την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «φροντίζουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως «μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο, αναδύονται δυνατότητες για την αναζήτηση μιας στέρεης προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στην Αριστερά και το Κίνημα Αλλαγής, όπως και ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία, αντίστοιχα», «με όρους ισοτιμίας και σεβασμού της αυτονομίας της κάθε πλευράς», επισημαίνοντας πως δεν θα μπορούσε να είχε γίνει παλαιότερα -«άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλες οι διαχωριστικές γραμμές εντός της κοινωνίας» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με επικρίσεις που έχει δεχθεί «από φίλια μέσα» απαντά: «Ο πλουραλισμός των απόψεων μέσα σε ένα κόμμα όταν δεν υπερβαίνει το κοινό στρατηγικό πλαίσιο δεν βλάπτει, αντιθέτως βοηθάει. Η ίδια η σύνθεση των απόψεων δημιουργεί όρους μιας νέας ενότητας και δυναμικής σε έναν χώρο που λειτουργεί δημοκρατικά, όπως ο δικός μας. Τώρα, όσον αφορά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα διαφόρων Μέσων, αυτή είναι μια υπόθεση που έχει κουράσει πρώτα απ’ όλα τον δικό μας κόσμο».