Το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Forum των Δελφών.

«Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογράμμισαν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χρήστος Πρωτόππαπας στη καθιερωμένη μέσω τηλεδιάσκεψης εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας ανέφερε μάλιστα ότι είναι προσβλητικό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και να αναπτύσσονται σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν απαντηθεί αρνητικά, εκτιμώντας πως όσοι τα επαναφέρουν έχουν σκοπιμότητα. Επίσης τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς κάθε φορά διαψεύδεται από τις εξελίξεις.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη κριτική του προς την κυβέρνηση για την άρνηση να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί μια ενιαία εθνική στάση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Την επόμενη Δευτέρα η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά θα μεταβεί στο Καστελόριζο, όπου θα έχει συνάντηση με τους φορείς του νησιού και θα τοποθετηθεί για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το ενδεχόμενο να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από την πιθανή συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η Φώφη Γεννηματά θα ενημερώσει τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών κομμάτων για τα θέματα αυτά, όπως και για την αδυναμία νηοψίας από την ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο της επιχείρησης Ειρήνη σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατευθύνεται στη Λιβύη.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει την τροπολογία σχετικά με την επέκταση στο πρόγραμμα Συν- Εργασία της κάλυψης εργοδοτικών εισφορών, επειδή τίθεται ως προϋπόθεση να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε μερική απασχόληση.