Για εικόνα «χάους» στο κέντρο της Αθήνας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για «παρέμβαση άγνωστων αποτελεσμάτων και συνεπειών».

«Η σημερινή εικόνα χάους του κέντρου της Αθήνας, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών, αποτελεί ένα καμπανάκι για τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων. Μία παρέμβαση άγνωστων αποτελεσμάτων και συνεπειών προχωράει χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και με ελλιπή προετοιμασία», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να γίνει πεδίο πρόχειρου πειραματισμού σε βάρος κατοίκων, εργαζομένων και επαγγελματιών».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή να επιδείξει «μεγαλύτερη σοβαρότητα» και να παρουσιάσουν το σχέδιο τους «για την ουσιαστική αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» και «για την προστασία της κατοικίας, του λιανεμπορίου και των επαγγελματιών του κέντρου». «Κανένα φιλόδοξο σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς σεβασμό στην καθημερινότητα των ανθρώπων της Αθήνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνεχίζεται αύριο η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

ι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Αττική, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η συνεδρίαση ξεκίνησε με αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων, ενώ έγινε μια πρώτη κουβέντα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, δεδομένης και της νέας φάσης σε σχέση με την πανδημία. Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και παρουσίαση από τους Σωκράτη Φάμελλο και Ρένα Δούρου για το θέμα των απορριμμάτων στην Αττική και «τους κινδύνους που εμπεριέχουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Πατούλη στην περιφέρεια». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΠΓ θα συνεδριάσει ξανά αύριο το πρωί, οπότε θα συνεχιστεί η πολιτική συζήτηση και η συζήτηση για την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.