«Ανεπαρκή και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr και σχολιάζει πως «όσο και αν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ραίνουν τον κ. Μητσοτάκη με ροδοπέταλα ο κόσμος ξέρει στο τέλος του μήνα πόσα έχει το πορτοφόλι του».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το φόβο του ότι «χωρίς μια πιο ενεργητική πολιτική, όπως προτείνουμε, η πραγματικότητα ίσως και να ξεπεράσει τις αρνητικές προβλέψεις». Ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί πιο πιθανή για την επόμενη μέρα μια ανάπτυξη, όπως λέει, «με το σχήμα της Nike, δηλαδή απότομη κάμψη και σταδιακή άνοδο» και επισημαίνει πως το πόσο γρήγορη θα είναι η ανάκαμψη εξαρτάται απόλυτα από το πόσο θα στηριχθεί η οικονομία από το κράτος. «Χρειάζεται ένα γενναίο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων τώρα. Και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για διαφήμιση νομίζω η συμβουλή μου προς την κυβέρνηση είναι Justdoit!», προσθέτει. 

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό πακέτο αναφέρει ότι «η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας απαιτεί μια σοφή διαχείριση της γνώσης, έναν δημοκρατικό προγραμματισμό» και «συνεννόηση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, επιμελητηρίων, κοινωνικών φορέων». «Αν δεν συναποφασίσουμε ως κοινωνία ποιες είναι οι προτεραιότητές και οι στόχοι μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους πετύχουμε», σημειώνει. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θεωρεί πως διαθέτουν «λεφτόδεντρα» οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις, θέτοντας το ερώτημα: «Δηλαδή μια επιχείρηση δεν έχει τζίρο σήμερα, έχει μειωμένο τζίρο αύριο, και θα κληθεί ‪μεθαύριο να αποπληρώσει και τις υποχρεώσεις της και δάνεια;» «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», τονίζει εκτιμώντας πως «δυστυχώς είμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της αγοράς στην Ελλάδα, με θύμα την μεσαία τάξη».