«Η στρατηγική Μητσοτάκη για "ανοσία της αγέλης" στην οικονομία επιβεβαιώνεται», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε σημερινή του γραπτή δήλωση σχετικά με τη ρύθμιση της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις.

«Μετά την αποτυχία της α' φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπου εντάχθηκαν μόνο 53 χιλιάδες επιχειρήσεις από τις 750 χιλιάδες της χώρας και τη διάθεση μόνο 600 εκατ. ευρώ από το 1 δισ. που είχε εξαγγελθεί, στη β' φάση του προγράμματος η κυβέρνηση αποκλείει δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις», τονίζει ο ίδιος κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε γιατρούς, μηχανικούς, γεωπόνους, δημοσιογράφους, καθηγητές, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, καλλιτέχνες, τεχνικούς στο χώρο του θεάματος και μια σειρά από άλλους κλάδους που όπως λέει «μένουν χωρίς ρευστότητα».

Επιπλέον, προσθέτει πως η κυβέρνηση εντάσσει στο πρόγραμμα «μεγάλες επιχειρήσεις με 500 ως 1.000 εργαζόμενους, με σκοπό το -χωρίς σχέδιο- μοίρασμα 1,4 δισ. ευρώ του προγράμματος», ενώ «περιλαμβάνει επιλεγμένες δημοτικές επιχειρήσεις και όχι όλες, αφήνοντας τους δήμους αντιμέτωπους με μεγάλα οικονομικά προβλήματα». 

«Οι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις βιώνουν τις συνέπειες του σχεδίου των Μητσοτάκη και ΣΕΒ», καταλήγει ο Ν. Παππάς.