«Το ΜέΡΑ25 μαζί με τους πολίτες της Ρόδου και όλης της Δωδεκανήσου θα δώσει τον αγώνα για να ανατρέψει το επερχόμενο 5ο μνημόνιο» τόνισε από την Ρόδο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της οικονομικής πανδημίας και πρόσθεσε:

«Το 2020 πια γνωρίζουμε. Αυτή τη φορά «άγνοια» δεν συγχωρείται. Οφείλουμε εγκαίρως να προετοιμαστούμε, ενωμένοι, τον αγώνα για την αποτροπή του 5ου μνημονίου».

Στη συνέχεια ο κ.Βαρουφάκης συζήτησε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Ρόδου και της Δωδεκανήσου και πιο συγκεκριμένα με τον κ.Παναγιώτη Τοκούζη πρόεδρο της ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδος, την κα Μαριάννα Αλακιώτου – Ανθοπούλου, μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου, τον κ.Ηλία Τσέρκη, πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της Ρόδου, τον κ.Χρήστο Μιχαλάκη από την ένωση τουριστικών γραφείων της Ρόδου, τον κ.Παναγιώτη Εγγλέζο πρόεδρο του εργατικού κέντρου της Ρόδου, τον κ.Κωνσταντίνο Γλεντή εκπρόσωπο του φαρμακευτικού συλλόγου της Ρόδου, τον κ.Κώστα Μάτση από τον σύλλογο εθελοντών τουρισμού Ρόδου και μέλος του ΔΣ εστιατόρων Ρόδου και τους Ηλία Τζημόπουλο και Μαρία Αγγέλου από το ΣΕΕΜΠ.

Ολοι οι εκπρόσωποι των φορέων περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην οικονομική και κοινωνική ζωή τόσο τη Ρόδου όσο και συνολικά της Δωδεκανήσου και ζήτησαν την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 και προσωπικά του Γραμματέα του κόμματος κ.Βαρουφάκη στον αγώνα τους για «επιβίωση». Από την πλευρά του ο κ.Βαρουφάκης άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς, τις έντονες ανησυχίες και τις προτάσεις όλων των φορέων και δεσμεύτηκε το ΜέΡΑ25 τόσο εντός όσο και εκτός βουλής να είναι μαζί τους ώστε να ανατραπεί αυτή η ζοφερή κατάσταση που όλα δείχνουν ότι θα επιδεινωθεί, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Νωρίτερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 – που συνοδευόταν σε όλες τις επισκέψεις του στη Ρόδο από τους βουλευτές κα Φωτεινή Μπακαδήμα και Γιώργο Λογιάδη – επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ρόδου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί τόσο από τον διοικητή του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη όσο και από σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών, το σωματείο των εργαζομένων και το σωματείο των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Σε δηλώσεις του ο κ.Βαρουφάκης υπογράμμισε τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και τις συνειδητές κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να απαξιωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να οδηγηθεί σε χέρια ιδιωτών, την ώρα που θα έπρεπε να ενισχυθεί με κάθε πρόσφορο μέσα. 

Στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο της Ρόδου με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Καμπουράκη ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ενημερώθηκε διεξοδικά για την δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκεται ολόκληρο το νησί εξαιτίας και της κατάρρευσης του τουρισμού λόγω της πανδημίας και ανέπτυξε στον δήμαρχο τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 ώστε να υπάρξει αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης.

Την Κυριακή το βράδυ ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε συνάντηση συνεργασίας στην παλιά πόλη της Ρόδου με πολλά στελέχη, μέλη και φίλους του ΜέΡΑ25 προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός, ενότητα και αγώνας απέναντι στο 5ο μνημόνιο.