H Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει την «πλήρη και επεξεργασμένη νομοθετική ρύθμιση» που καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής για τέταρτη φορά για να επιλυθεί το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «σε λίγες ημέρες οι πλειστηριασμοί "απελευθερώνονται" και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η ανεργία παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις».

Η κ. Γεννηματά απέδωσε την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη στην πολιτική και τους νόμους που «από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019».

Τόνισε ότι είχε ζητήσει να συσταθεί Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή, για να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, αποτελεσματική λύση για τους ασθενέστερους δανειολήπτες, αλλά η κυβέρνηση το αρνήθηκε και τώρα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

«Ως μια ύστατη προσπάθεια προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών, καταθέσαμε σήμερα για τέταρτη φορά μια πλήρη και επεξεργασμένη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή!

Τα λόγια περιττεύουν. Καλώ τον Πρωθυπουργό και όποιον ενδιαφέρεται για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες να την στηρίξει για να δοθεί λύση», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.