Την κριτική προς την κυβέρνηση για την διαχείριση της διαφημιστικής καμπάνιας αντιμετώπισης της πανδημίας επαναφέρει στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να κατακρίνει την ελληνική κυβέρνηση για αποκλεισμό συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Τι αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Σε παρέμβασή του το Συμβούλιο της Ευρώπης, ύστερα απόκαταγγελία του Διεθνούς Ινστιτούρου Τύπου αναφέρει πως Ελληνικά ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εφημερίδα Documento, τέθηκαν εκτός ή περιορίστηκαν από την κρατική διαφημιστική καμπάνια αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19.

«Μία ανάλυση έδειξε ότι αρκετά Μέσα που χαρακτηρίζονται ως αντιπολιτευόμενα έλαβαν δυσανάλογα μικρό κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, σε σύγκριση με Μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως (τα πρώτα) είχαν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.  «Μέσα φίλα προκείμενα στην κυβέρνηση έλαβαν δυσανάλογα ποσά, κάτι που οδήγησε σε κατηγορίες σχετικά με τον έλεγχο της κυβέρνησης στο πεδίο των ΜΜΕ και για προσπάθειες καταπίεσης της ελευθερίας του Τύπου», καταλήγει το κείμενο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

εν περίμεναν το Συμβούλιο της Ευρώπης οι Έλληνες πολίτες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την επαίσχυντη λίστα Μητσοτάκη - Πέτσα.

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό χαστούκι στην κυβέρνηση για τον οικονομικό στραγγαλισμό όλων των αντιπολιτευόμενων Μέσων και όποιου τολμά να ασκήσει κριτική στον κ. Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τη γαλαντόμο ανταμοιβή ακόμα και μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδων που την αποθεώνουν, είναι ενδεικτικό του φιλελευθερισμού της.

Τόση ελευθεροτυπία θα τη ζήλευε και ο Όρμπαν.