Οι διαρκείς παλινωδίες της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκαλούν ίλιγγο σε όσους τις παρακολουθούν διαχρονικά, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει βίντεο διάρκειας 77 δευτερολέπτων, με δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οι οποίες, όπως σημειώνει, «αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Το βίντεο αρχίζει και τελειών με το ερώτημα «Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;» και σε αυτό ακούγονται να λένε τα εξής:

Ντόρα Μπακογιάννη: «Το "Νέα Μακεδονία" είναι μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη και η νέα είναι ένα κομμάτι».

Αντώνης Σαμαράς: «Το να δώσουν δηλαδή μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών, και έναντι των διεθνών οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής έχει πει "erga omnes". [...] Αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία, θα συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Πρέπει η Ελλάς να δεχθεί. Διότι αν δεν δεχθεί θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία, και είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμεθα να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα Μακεδονία και να μην δεχόμεθα να μείνει με ένα σύνθετο όνομα. Αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος».