"Ολοκληρωτική απουσία μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων”, καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε  δήλωσή του, με αφορμή το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε χώρους εργασίας.

"Το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί με λιγότερους εργαζόμενους και χωρίς την δυνατότητα διεξαγωγής των απαραίτητων τεστ”, τονίζει, ενώ τοποθετείται και για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων: "Τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις αίθουσες χωρίς τεστ, ενώ οι μάσκες, ακόμη αγνοούνται”.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

"Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια.

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που συνδέεται με περιστατικά σε χώρους εργασίας αναδεικνύει την ολοκληρωτική απουσία μέτρων για την υγεία και ασφάλεια  των εργαζομένων.

Το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί με λιγότερους εργαζόμενους και χωρίς την δυνατότητα διεξαγωγής των απαραίτητων τεστ.

Τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις αίθουσες χωρίς τεστ, ενώ οι μάσκες, ακόμη αγνοούνται.

Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση.

Να ενισχύσει την δημόσια υγεία και παιδεία.

Να προστατεύσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Υπάρχει άλλος δρόμος, για να νικήσουμε την πανδημία, για να νικήσει η ζωή”.