Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη στάση της στο «Σκοπιανό» εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η ΝΔ κρατά σοβαρή στάση στο θέμα και δεν θα κάνει κάτι το οποίο θα διχάσει την ελληνική κοινωνία. Όπως είπε ο ίδιος δεν θέλει τον όρο Μακεδονία ή παραγώγου του προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αναθεώρηση της στάσης της Ν.Δ. «Ο Κ. Μητσοτάκης πρώτος είπε πως πρέπει να αφουγκραζόμαστε τη κοινωνία και τις ανησυχίες της. Δεν είναι δυνατόν να διχάζουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση με μυστική διπλωματία αποφασίζει εν κρυπτώ.

«Η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και εγώ τα πιστεύω όταν είναι σε νόμιμα πλαίσια. Η θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι πολύ δύσκολη. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας πάλι θα λείπει στο εξωτερικό. Όταν είναι ζορισμένος λείπει στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση είναι απέναντι στην κοινωνία και είναι και διχασμένη» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θέλει να λυθεί το θέμα.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως όλοι είδαν την ψυχή του Έλληνα. «Με τα συλλαλητήρια ο κόσμος εκφράζει τον πατριωτισμό του και δεν θέλει τις λύσεις που ακούγονται για την ονομασία» είπε χαρακτηριστικά.