Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής». Τονίζει ότι «ουδέποτε δόθηκαν 24 δισ. στην πραγματική οικονομία», μιλώντας για «εξαπάτηση», καθώς «οι άμεσες δαπάνες του κράτους προς τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους πολίτες είναι 4,6 δισ. μέχρι το τέλος του Αυγούστου».

 

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί βασίζεται στην αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων ως «εμποδίων» για την ανάπτυξη και τη συμπίεση μισθών. «Οι βοήθειες που έδωσε η κυβέρνηση αφορούσαν τελικά μόλις δύο στους δέκα», αναφέρει. Ασκεί κριτική για το γεγονός ότι «οι τράπεζες δεν διοχετεύουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία», ενώ έχουν λάβει 37 δισ. από την ΕΚΤ και επισημαίνει ότι «το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι εκτός τραπεζικού δανεισμού». «Τι θα γίνει με αυτές τις επιχειρήσεις, θα τις αφήσουμε να χαιρετήσουν, να φύγουν, να κλείσουν, να βάλουν λουκέτα; Η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί λογικά αυτό επιλέγει», σχολιάζει.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ καταθέτει μια συλλογική αντίληψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ένα συνολικό και διευρυμένο σχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «δημιουργεί μια νέα πολιτική παράδοση ο ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας αυτά που έχει στην ιδεολογική του παρακαταθήκη και διευρύνοντάς τα με τις εμπειρίες της διακυβέρνησης αλλά και με το άνοιγμα που κάνει μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας». Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι σίγουρα συνδέεται περισσότερο απ' ό,τι άλλα κόμματα με αυτή τη νέα γενιά που δεν βλέπει προοπτική για το μέλλον της. «Μέσα στην τραγικότητά του, αυτό που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη βοηθάει εξ αντιδιαστολής στη συνειδητοποίηση ενός νέου για την πολιτική. Διότι, τι κάνει; Εδώ και ένα χρόνο έχει εξαπολύσει μια ανηλεή επίθεση στη νεότητα», σχολιάζει.