Περιοδεία στην Ηλεία και την Μεσσηνία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση ενώ υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα. μειώσει τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ.

«Να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση» ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης. «Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα δώσουμε. Ό,τι πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, είναι μελετημένο, κοστολογημένο και  θα το κάνουμε πράξη. Θα ξαναφέρουμε την ελπίδα», τόνισε.

Η Βάρδα Ηλείας ήταν ο πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την σημερινή του περιοδεία στο Νομό Ηλείας. Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στους δρόμους του χωριού και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Ένας κρεοπώλης του ζήτησε να κατανοήσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Γι'αυτό γυρνάμε όλη την Ελλάδα και συζητάμε με τους πολίτες. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι θα το εγκρίνουν. Υπάρχει ελπίδα αλλά ελπίδα που στηρίζεται στην αλήθεια. Πήξαμε με τα παραμύθια», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόεδρε θέλουμε να έρθετε και ως πρωθυπουργός», του είπε στη συνέχεια ο κρεοπώλης και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Τα "μπράβο" θα έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν κάνουμε όσα έχουμε δεσμευτεί».

Στο χωριό Κουρτέσι επισκέφτηκε θερμοκήπιο όπου γίνεται καλλιέργεια καρπουζιών και άκουσε παράπονα των αγροτών για τη φορολογία. Παράπονα για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης άκουσε και από άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Γαστούνη, την Ανδραβίδα και τα Λεχαινά.

«Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς;», τον ρώτησε ένας ζαχαροπλάστης. «Εγώ έχω πει ότι θα μειώσω τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είπα ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος άκουσε και τις προτάσεις νέων σε καφέ της περιοχής.

Απόψε στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στον Πύργο, ενώ αύριο θα επισκεφτεί στην Καλαμάτα, όπου θα παραστεί στη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό και καθεδρικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.