«Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΑΕΔ για τον φετινό Σεπτέμβριο δυστυχώς αποτυπώνουν τη δραματική αύξηση της ανεργίας, καθώς το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται στους 1.030.411 σε σχέση με 913.282 του Σεπτεμβρίου του 2019, αύξηση δηλαδή 12,83%, εκ των οποίων το 64,14% είναι γυναίκες», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι «την κατάρρευση της αγοράς εργασίας επιβεβαιώνουν και αυτά τα στοιχεία, σε συνέχεια των στοιχείων του Π/Σ ΕΡΓΑΝΗ για το εννεάμηνο Γενάρη - Σεπτεμβρίου 2020 που κατέγραψαν 596.000 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019 και τελικό αρνητικό ισοζύγιο 133.361 λιγότερων νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε τη «μοιραία και άβουλη» κυβέρνηση ότι σε αυτήν τη «ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα», συνεχίζει με την πολιτική της «να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα "λουκέτα" στην αγορά και τη φτώχεια». Υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά απεργάζεται περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, και με το σχέδιο νόμου για το πτωχευτικό δίκαιο οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους, νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε πτώχευση, ρευστοποίηση της περιουσίας τους και οικονομική καταστροφή».