«Σήμερα δεν συζητάμε την πρόταση μομφής σε ένα πρόσωπο, συζητάμε την πρόταση μομφής σε μια πολιτική. Ο πτωχευτικός, για την ελληνική κοινωνία νόμος σας, ακόμα κι αν ψηφιστεί θα μείνει στα χαρτιά». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής του τομέα Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του κόμματος του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

« Στο πτωχευτικό νομοσχέδιο έχετε ως τροπολογία τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Αγωνιάτε για το υγειονομικό προσωπικό, τους δασκάλους, τους στρατιωτικούς μας αλλά δεν τους δίνετε φορολογική ελάφρυνση ούτε μισό ευρώ. Αντίθετα, στα στελέχη των τραπεζών, των φαρμακευτικών εταιριών δίνετε τεράστια φορολογική ελάφρυνση. Στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν 900 ευρώ έχει μηνιαίο όφελος 80 λεπτά του ευρώ το μήνα, σε αυτούς που παίρνουν 18.000 ευρώ, έχει ετήσιο όφελος 1500 ευρώ. Αυτή είναι η ταξική πολιτική σας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και συμπλήρωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για σταθερό φορολογικό σύστημα το 2018 και πολύ σωστά. Μετεκλογικά, έχετε ήδη φέρει 26 νόμους που τροποποιούν το φορολογικό σύστημα. Για την περίφημη υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι περίφημοι 29 άδικοι φόροι που λέγατε στα κανάλια προεκλογικά, θα τους καταργήσετε;»

« Το φορολογικό βάρος που προστέθηκε από το 2010 έως το 2014 ήταν 36,5 δις. Από το 2015 έως το 2019 προστέθηκε λιγότερο από 15 δις. Κάνετε μειώσεις φόρων και καλά κάνετε εκεί που είναι άδικοι. Θα καταθέσω όμως στα πρακτικά πίνακα ενδεικτικών χαριστικών φορολογικών διατάξεων της ΝΔ διότι ακολουθείτε την τακτική των φωτογραφικών διατάξεων στους κατέχοντες και τους διαπλεκόμενους», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.