Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας την για «πλήρη, παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά», ενώ τόνισε ότι «μοναδικός στόχος του εκτρωματικού νέου πτωχευτικού κώδικα είναι η εξυπηρέτηση των φίλων της μεγαλοτραπεζιτών και η φτωχοποίηση της κοινωνίας».

 

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη χαρακτηρίζοντας τον «νεοφώτιστο και ανεκδιήγητο νεοδεξιό» ενώ κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να ξεκαθαρίσει αν η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος ή εθνικισμός, όπως είχε πει χθες στην ομιλία του.

« Ο νεοφώτιστος ανεκδιήγητος κ. Χρυσοχοίδης εκστόμισε ψέματα και προσβολές συγκρίνοντας τους αριστερούς που πήγαν στην εξορία με τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε.

«Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διευκρινίσει αν η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας στα 12 μίλια είναι εθνικισμός; Είναι αδιανόητο το σχόλιο του κ. Χρυσοχοίδη που μέσα στο νεοφώτιστο νεοδεξιό φανατισμό του, ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι «με τον εκτρωματικό νέο πτωχευτικό κώδικα διευκολύνει και επιταχύνει τις διαδικασίες διάλυσης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών».

«Αυτός ο νόμος γράφτηκε μόνο για ένα σκοπό. Για να εξυπηρετήσετε τους φίλους σας μεγαλοτραπεζίτες με φας τρακ διαδικασίες και ακραία αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω», ανέφερε ο κ Τζανακόπουλος.

Μίλησε ακόμα για «πλήρη αποτυχία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» τονίζοντας ότι «η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει με παταγώδη τρόπο».

«Η πανδημία αποδεικνύει την απόλυτη αποτυχία σας. Στο προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να μειώνονται οι δαπάνες των νοσοκομείων σε σχέση με το 2019 και εσείς την ίδια ώρα να μιλάτε για στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος», σημείωσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για αντιφατική κριτική της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ψευτοεπιχειρήματα.

«Έρχεστε με ψευτοεπιχειρήματα και λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας την ίδια ώρα που υποστηρίζετε ότι παρατείνατε την ρύθμιση που είχαμε κάνει εμείς για την προστασία της. Ένας και μοναδικός στόχος σας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φίλων σας μεγαλοτραπεζιτών και η αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω», επεσήμανε.

«Έχετε αποτύχει παταγωδώς και οδηγείτε την κοινωνία στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή. Όσο και αν περιφέρεστε αυτοθαυμαζόμενοι και να νομίζετε ότι κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση το ντελίριο του μεγαλείου σας θα το ακολουθήσει η απότομη προσγείωση σας την πραγματικότητα και θα είναι πραγματικά απότομη», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.