(update) Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην πτώση της.

Οι φετινοί εορτασμοί ήταν ιδιαιτέρως λιτοί, λόγω της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης που επέβαλε η αστυνομία, ωστόσο τελικά δεν έλειψε η ένταση.

Αναλυτικά όλα όσα έγιναν.

Κατάθεση στεφάνου από την ΠτΔ στο Πολυτεχνείο: «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης»

«Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, την δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης. Τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας και πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες.

Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας. Μια κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την ύψιστη τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα, ωστόσο, που εκπέμπει μέσα σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες είναι καθολικό:

Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητας μας, για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας».

Στεφάνι κατέθεσε στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κ. Τασούλα

Αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών, κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Στο Πολυτεχνείο μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του 1973.

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Αλ. Τσίπρας, κατέθεσε στεφάνι στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ

Με την παρουσία πενηνταμελούς αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας, του κόμματος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αποστάσεις, τελέστηκε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ - ΕΣΑ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ - ΕΣΑ.

Στεφάνι κατέθεσαν και η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Σωτήρης Αλεξίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ανάμεσα τους οι Παύλος Κλαυδιανός, Δώρα Καλλιπολίτη, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Στέφανος Τζουμάκας.

Αλ. Τσίπρας: «Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα»

«Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τιμήσαμε και φέτος τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια». «Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα», τονίζει.

Αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Στεφάνι κατέθεσε στον χώρο του Πολυτεχνείου, με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πορεία στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική Πρεσβεία, με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην πορεία, στην οποία τηρήθηκαν τα μέτρα και οι αποστάσεις από τους διαδηλωτές, συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο κτίριο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ.

Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία", εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με τον συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος. Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ, πολύ περισσότερο σε οπαδούς της όχι τόσο σε στελέχη της, ακόμη και στο ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν υπογράψει το κοινό κείμενο - καταγγελία αυτής της εγκληματικής, απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του κ. Χρυσοχοΐδη, το καταγγέλλουν και έρχονται τέτοια μηνύματα και στο ΚΚΕ και παντού. Ο ελληνικός λαός, άσχετα από την ανασφάλεια που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτά τα χρόνια, είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται και με το πνεύμα και με την ψυχή και την καρδιά στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Γι' αυτό το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, (σ.σ. η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα) είπε:

«Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ' αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

kke polytexneio2020

 

(UPDATE 15:00) Ένταση αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου - Προσαγωγή πέντε ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία του ΚΚΕ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. 


Προσαγωγή πέντε ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση της Αστυνομίας πριν από λίγο, εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι συμμετέχοντες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.
Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. 
Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην Πανεπιστημίου, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να κάνουν πορεία και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν. 

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί. 

Με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με πυκνή ρίψη δακρυγόνων, η αστυνομία επιχειρεί να διαλύσει της συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. 

Στο Πολυτεχνείο, με βουλευτές του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στο Πολυτεχνείο έφτασε πριν λίγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία».

Ο κ. Βαρουφάκης, μαζί με άλλους έξι βουλευτές, τηρώντας μέτρα και αποστάσεις, μετά το Πολυτεχνείο πρόκειται να κατευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία.

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

«Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την πρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

(UPDATE 18:30) Ένταση σε Καισαριανή, Σεπόλια, Στ. Λαρίσης - Πάνω από 100 προσαγωγές, ελεύθεροι οι 7 από την Πανεπιστημίου

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων, ενώ ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί, διέλυσαν τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής όπου εξετάζονται.

Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στηνσυγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

(UPDATE 17:30) Κλειστοί πολλοί σταθμοί του μετρό με εντολή της ΕΛΑΣ - Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία

Εντολή να κλείσουν και οι σταθμοί του Μετρό «Λαρίσης» και «Σεπόλια» έδωσε νωρίτερα η αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων για την απαγόρευση συναθροίσεων, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, έκλεισαν μέχρι νεωτέρας και οι σταθμοί «Μοναστηράκι», «Βικτώρια», «Αττική» και «Μεταξουργείο».

Από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν και οι σταθμοί «Oμόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Eυαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Πατησίων, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Οι δρόμοι της Αθήνας είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω συγκρούσεων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Ένταση και προσαγωγές σε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Ένταση επικράτησε σε κινητοποίηση για την αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 3:30μμ, από το ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, αλλά προτού φτάσουν στο προξενείο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων μετακίνησης και οι διαδηλωτές άρχισαν να συμπτύσσονται, σχηματίζοντας, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, ενώ συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Οκτώ προσαγωγές σε ελέγχους της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας. Βρέθηκαν κοντάρια και άλλα αντικείμενα

Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί από το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά την διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την πρόληψη συγκεντρώσεων και επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ένας εκ των προσαχθέντων είναι και ο οδηγός ΙΧ το οποίο ελέγχθηκε στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο.

(UPDATE 15:00) ΕΛΑΣ: Καταδικασθέν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ο οδηγός του ΙΧ με τα κοντάρια, κράνη και μάσκες στην οδό Σταδίου

Ένας 34χρονος, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που βρέθηκε φορτωμένο με κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην οδό Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή, ο 34χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται προληπτικά από το πρωί από την Αστυνομία, κατά την οποία προσήχθησαν και άλλα επτά άτομα, από διάφορα σημεία του κέντρου.

Το αυτοκίνητο με τα κατασχεθέντα, που οδηγούσε ο 34χρονος ανήκει στον πατέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησης του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Τελικά την 1η Μαρτίου 2019 αφέθηκε ελεύθερος με τέσσερις περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα: Υποχρεωτική διαμονή στον τόπο διαμονής του, απαγόρευση απομάκρυνσης από αυτήν παρά μόνο με άδεια εισαγγελέα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής του κάθε 1η, 10 και 20 κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ