"Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, χωρίς μάλιστα να έχει την αναγκαία στήριξη του κράτους, τόσο σε επίπεδο δημόσιας υγείας, όσο και για την οικονομική της επιβίωση, ο κ. Σταϊκούρας, βρισκόμενος κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, αυτοθαυμάζεται πανηγυρικά για τις επιδόσεις του ίδιου και της κυβέρνησης", υπογραμμίζει σε δήλωσή της σχετικά με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

 

"Οι πανηγυρισμοί του υπουργού Οικονομικών είναι τουλάχιστον παράταιροι, όταν η χώρα αναμένεται πια να έχει μία από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, συνιστούν δε, προσβολή για τις χιλιάδες των ανέργων, τους εργαζόμενους που φτωχοποιούνται, τα νοικοκυριά που έχασαν ήδη 4 δισ. ευρώ εισοδήματος, τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης, τις χιλιάδες των ανθρώπων σε κλάδους αόρατους για την κυβέρνηση, όπως ο πολιτισμός, που ζουν σε ακραία ανασφάλεια", προσθέτει.

"Είναι βέβαιο ότι η πρόσκρουση της κυβέρνησης με την πραγματικότητα θα είναι σφοδρή. Το πρόβλημα είναι ότι το χάσμα αυτό το πληρώνει ήδη ακριβά η κοινωνία", καταλήγει.