Θετικό είναι το Κίνημα Αλλαγής για τη στήριξη της  AEGEAN υπό δυο προϋποθέσεις τις οποίες αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πρώτον: Να συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι με δικά τους κεφάλαια στο πρόγραμμα σωτηρίας της επιχείρησης τους.

Δεύτερον: Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου και η απασχόληση των εργαζομένων

Επιπλέον προτείνει: Η συμφωνία ενίσχυσης να προβλέπει  και την απόκτηση μετοχών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) της επιχείρησης. Μετοχές που δεν θα περιέλθουν στο Υπερταμείο και θα πωληθούν σε ιδιώτες όταν οι συνθήκες είναι επωφελείς για το Δημόσιο. 

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως με δεδομένη τη σταθερή θέση του για στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα, για να μείνει ΟΡΘΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και πως κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια, με τις επιχειρήσεις κλειστές και τους εργαζόμενους στην ανεργία «οι παρεμβάσεις «στήριξης» πρέπει να αφορούν και επιχειρήσεις που έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αναμφίβολα η Aegean είναι μια από αυτές, στον κρίσιμο τομέα των αερομεταφορών. Η επιχείρηση αυτή έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Πρέπει όμως να συνεχίσει το έργο της. Να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια χώρα με μεγάλη νησιωτικότητα όπως η Ελλάδα-και να διατηρεί τις θέσεις εργασίας». 

Ακόμη υπογραμμίζει ότι «η απόφαση-εισήγηση προς την ΕΕ της κυβέρνησης, για την ενίσχυση της εταιρείας με 120 εκατ. ευρώ, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ιδιαίτερα από την ώρα που ανάλογες αποφάσεις για αεροπορικές εταιρείες έχουν παρθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ωστόσο υποστηρίζει πως το ευνόητο ενδιαφέρον πρέπει να επιδεικνύεται από το κράτος και για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Για τις οποίες μόνο... ψίχουλα ως τώρα διατίθενται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ